Çerkezköy Belediyesi eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıttı

Sıfır atık projesi kapsamında atık yağ, atık pil, atık tekstil, elektronik atık, kâğıt, cam ve plastik atıklarını geri dönüşüme kazandıran Çerkezköy Belediyesi, ilçe genelindeki eczanel

Çerkezköy 21.05.2021 16:44:00 0
Çerkezköy Belediyesi eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıttı

Tarihi geçmiş ilaç atıklarının çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak üzere başlatılan proje ile ilçe genelinde hizmet veren eczanelere "Atık İlaç Toplama Kutusu" dağıtan Çerkezköy Belediyesi, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve doğru şekilde imha edilebilmesini hedefliyor. Bu kapsamda Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentimizdeki eczanelere "Atık İlaç Toplama Kutusu" dağıttı.

 

HEM DOĞAYI, HEM DE İNSAN SAĞLIĞINI KORUYACAĞIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı açıklamada, “ Gelişigüzel atıldığında çevre ve insan sağlığına büyük ölçüde zarar veren atık ilaçlara yönelik başlatılan projeyle, ilaçlar atık olmaktan çıkarılacak. Vatandaşlar, kullanım tarihi geçmiş ilaçları kendilerine en yakın eczanede bulunan Atık İlaç Toplama Kutusu’na bırakarak hem doğayı hem de insan sağlığını korumuş olacak” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10