Çolpan: Usulsüz arsa satışlarına kanmayın

Hisseli satışlar konusunda 2016 yılından bu yana vatandaşları uyarmaya devam ettiklerini kaydeden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Arsa niteliği taşımayan tarla vasıflı araziler ü

Çorlu 24.05.2021 16:42:00 0
Çolpan: Usulsüz arsa satışlarına kanmayın

Çorlu'da Seymen, Önerler ve Şahpaz Mahallelerinde usulsüz olarak tarla vasıflı araziler üzerindeki arsa özelliği taşımayan tarımsal arazilerin hisse satışlarının yapılmaya devam edildiğini ifade eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, yaptıkları tüm uyarılara rağmen vatandaşların halen kandırıldığını kaydetti.

 

VATANDAŞLARIMIZI KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ

 

2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında çok sayıda haber ve duyuru yayınlandığını, vatandaşların bu duyuru ve haberlerin yanı sıra muhtarlıklar vasıtasıyla da uyarıldığını kaydeden Çolpan, Biz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yıllardır uyarılarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda bilerek veya bilmeyerek açıklamalarda bulunanlara, sizi kandırmak isteyen tacirlere inanmayın, güvenmeyin. Bu konuda en doğru başvuru adresiniz kadastro, tapu ve belediyelerdir. Tarla vasıflı araziler üzerinde hukuki dayanakları bulunmayan, resmî makamlarca onaydan ve hiçbir işlemden geçmemiş tapularda değişik metrekarelere isabet eden hisseler tacirler tarafından çiziliyor. Bu yalan yanlış şekillerle sanki ortada vasıflı araziler varmış gibi gösterilerek satışlar yapılıyor ve sonucunda da vatandaşlarımız büyük mağduriyete uğruyor. Unutmayın ki, bir arazinin arsa niteliği taşıyabilmesi için öncelikle imar planları içerisinde yapılaşmaya uygun bir vasıfta yer alması gerekmektedir. 3194 Sayılı İmar Kanununun ilgili mevzuat hükümleri ve imar planı plan notları gereğince bölünme şartlarına göre ifraz (bölünme) işleminin Encümen kararı ve Kadastro Müdürlüğü’nün onayına istinaden Tapu Müdürlüğü’nde yapılan işlemler ile tamamlanması gerekiyor. Bizler bu konuda yetkili tüm kurum ve kuruluşlar olarak vatandaşlarımızın haklarını korumakla yükümlüyüz. Ancak halen vatandaşların elindeki tarlaların usulsüzce arsa vasıflıymış gibi gösterilmek suretiyle satılmaya devam edildiğini üzülerek belirtmek isterim. Bir kez daha hatırlatıyorum; bu tür satışlar usulsüzdür. Bu tür yerlere asla inşaat ruhsatı alınması mümkün değildir ve inşaat yapılamayacağı, iskân verilemeyeceği de kesindir.Bu tür ilanlar ile ilgili olarak belediyemize başvurmadan, Plan Proje Müdürlüğümüz ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze sorarak alım-satım konusunda net bir bilgi almadan kesinlikle herhangi bir işlem yapmayın, peşinat yatırmayın, senet imzalamayın. Lütfen, mağdur olmamak için satın alınacak hisse veya taşınmaz hakkında belediyemizin ilgili müdürlüklerinde başvurun”diye konuştu.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10