Hem doğaya hem de can dostlara zarar veriyorlar

Deniz canlılarından sonra karada yaşayan hayvanların da insanoğlunun doğaya attığı cam ve metallerden ciddi şekilde etkileniyor. Veliköy mahallesi Kirazdere mevkiinde piknik yapan vatandaşların, çevreyi kirletmele

Çerkezköy 26.05.2021 16:55:00 0
Hem doğaya hem de can dostlara zarar veriyorlar

Veliköy Mahallesi Kirazdere mevkiinde ormanlık alana atılan çöp ve atık maddeler çevre kirliliğine yol açarken hayvanlara ise zarar veriyor.

 

ÇEVREYİ TEMİZ TUTSUNLAR

 

Bu bölgede hayvancılık yapan Murat Karasu, “Cumartesi-Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamasında insanların yaptığı rezilliği görmeniz gerekiyor. Biz bu alanlarda hayvan otlatıyoruz. Her yer pislik içerisinde. Cam kırıkları bile var. Bu durumdan burada bir sürü hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız mağdur durumdadır. İçki şişelerini bırakan, mangalını bırakan, sandalyelerini bile bırakanlar var. Buraya gelsinler gelmesin demiyoruz. Nasıl poşetle geldiyse pisliklerini poşetle toplayıp ayrılsınlar. Çevreyi temiz tutsunlar. Bir daha gelen buraya oturmuyor” dedi.

 

TEPKİ GÖSTERDİ

 

Karasu,” Ben burada hayvanları otlatıyordum şimdi buraya gelemiyoruz. Poşeti alıp geri götürebilirler. Bu çevreye atılanlar zamanla kaybolmuyor. Cam kırıkları hayvanların ayağına batıyor. Hayvanın ölümüyle sonuçlanıyor. Bu camlar pislikler buradan kalkmıyor. İnsanlık ölmesin hepimize lazım. Bu camlar hayvanların ayağına nasıl girmesin, her yerde cam parçaları var. Bunları yiyorlar, içiyorlar eğlence için kırıyorlar. Ama doğaya zarar verdiklerinin de farkında değiller.  Bu otlar kurumaya başladığı zaman bu camlardan yangınlar çıkacak. Türkiye’nin bir çok yerinde bir çok yangın oldu. Hektarlarca ormanlık alan yandı. Gerçekten yazık” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10