Yüksel: Cumhurbaşkanlığı köşküne gidip mağduriyetimi dile getireceğim

Ergene Belediyesi olarak en çok önem verdikleri konunun başında yer alan Velimeşe OSB sınırları içerisinde kalan belediye arazileri ile ilgili değerlendirmede bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "100

Ergene 27.05.2021 15:54:00 0
Yüksel: Cumhurbaşkanlığı köşküne gidip mağduriyetimi dile getireceğim

Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan Ergene Belediyesine ait arazilerin OSB yönetimi tarafından emlak değerinden kamulaştırmak istemesi konusunu sık sık gündeme getiren ve o arsaların Ergene halkının geleceğinin teminatı olduğunu ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye meclis toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

20 MİLYONA HEBA OLACAK

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “ Bugün bizler varız, yarın başkaları olacak. Biz geliri olmayan bir ilçeyiz. Hala mülklerimiz Çorlu’da kaldı. Bunu sürekli söylüyorum. Şimdi istemek en kolay. Bizim gelirlerimiz belli. Mahkemeyi de kaybettik. Velimeşe OSB’deki Danıştay’a giden mahkemeyi de kaybettik. En büyük gelirimiz, kamu ortaklık paylarındandı bugüne kadar. Ergene Belediyesi altın yılını yaşıyor bugüne kadar 2 dönemdir diye düşünüyorum çünkü ekonomik olarak para oradan geliyordu. Yarın OSB kamulaştırdığı zaman bir kereye mahsus 20 milyon lira alacağız, bir daha gelirimiz olmayacak. 100 veya 150 milyonluk yerlerimiz 20 milyona heba olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

RANDEVU TALEP ETTİM

 

Çorlu ile neden anlaşamıyoruz Çorlu’da CHP belediyesi sorusu üzerine Başkan Yüksel, “Öyle değil işte, aile hukukunda mal paylaşımında bile abi kardeş arasında anlaşmazlıklar oluyor. O yüzden onlar da kendilerine göre haklı. Kanun eksik çıktı, ben veremem kamu zararı çıkar diyor haklı olarak. Biz bu konuyu biliyorsunuz, yetkili kurumlara Sayın Meclis Başkanımıza kadar konuyu götürdük. Artık son çare olarak Cumhurbaşkanlığından randevu talep ettim. Oraya gidiyorum, köşke gideceğim ve mağduriyetimizi dile getireceğim artık son nokta orası. Randevu talebinde bulundum. Haber bekliyorum, gelmek isteyen arkadaşlar varsa beraber gideriz, durumumuzu arz ederiz ama ben gideceğim bilginiz olsun. Böyle bir sıkıntımız var” dedi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10