TIR parkı için karayollarından izin bekliyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy'deki TIR Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karayollarından izin çıktığı anda çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Akay, " Şi

Çerkezköy 27.05.2021 17:28:00 0
TIR parkı için karayollarından izin bekliyoruz

Veliköy’deki Tır Parkı ile ilgili çalışmaları değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Buranın ihalesi oldu ve bunun toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Şirket ihaleyi aldı. Hazineye parası ödendi.  Şu an karayollarından o bariyeri kaldırıp alana giriş müsaadesi istiyoruz, alana giremiyoruz, bir yandan proje hazırlamaktayız. Zemininde herhangi bir sorun yok, çünkü eninde sonunda buraya gireceğiz. Şu an da tır parkını, gümrüğün arkasında olan komisyoncular var ya onlar, gümrüğün bizden talep ettiği indir bindir alanları ve sosyal alanlar. Tırcı geldiği zaman orada yaşayacağı bir kafeteryası, restoranı falan ona bir sosyal tesis, bir tarafı yapılaşma olacak. Onun dışında alanların hepsi zaten düz park zemin, dolgu olacak sert zemin olacak. Sonra üstüne bir beton asfalt her neyse kaplanacak, yani orada ki zemindeki beklentimiz bir yapılaşma yapmayacağız. İnşaat ve yapılaşma açısından yoğun bir döneme giriyoruz. Karayolları izni gelince bariyer açacağız. Şu an orada da bir izni yakın zamanda göreceksiniz. Dolgu başlayacak, yapılaşmayı koyacağız daha sonra doldurup doldurup sıkıştırıp 3-4 ay sonrada bizim oraya artık tırları almamız gerekiyor” dedi.

 

YOĞUN BİR ÇALIŞMAYA GİRECEĞİZ

 

Haziran ayında yoğun bir çalışma dönemine gireceklerini kaydeden Atatürk, “ Atatürk, Öztrak başlıyor, Utku Güler Sokak ihalesi yapıldı. Feyzullah Toprak konutlarının oradan Hikmet Duraş’ a giden yol çalışması başlayacak. Soğuk asfalt ihalemiz yapıldı. Ambardere’nin bütün ara yolları  Kızılpınar’ın sokaklarında çalışmalar var. 1 Haziran’da Çerkezköy’ün 10 mahallesinin adına sıcak asfalt yerimiz var. Sıcak asfalt muhtemelen haziran ayının sonuna doğru ihalede bir aksaklık yaşanmazsa başlayacak. Beton ihalemiz yapıldı derken haziran ayının başı itibari ile çok yoğun bir çalışma alanı göreceksiniz. Çerkezköy’ün 10 mahallesinde var Fatih var, İstasyon var, GMKP var, Bağlık var, Yıldırım Beyazıt var, Osmanpaşa’da bazı sokaklar var yani” dedi.

 

BAŞKA BİR YER ÖNERDİLER  

 

Kızılpınar’da yapılacak olan Gençlik Merkezi için yer taleplerinin kendilerine geldiğini belirten Akay; “Şu anda Kızılpınar da şehrin dışı bir yer yok. Yani bana da söylediler şehir dışı diye bir yer yok. Bahsedilen yer Kızılpınar Garajı, Eren Caddesinin üzerinde bu yer. Şimdi talep edilen yer Trakyum’un olduğu yerle alakalı bizim orayla ilgili tasarrufumuz var. Belediye olarak bunu söyledim. Onun dışında başka bir yer önerdiler, park alanı ben yine de yardımcı olmak adına baktım, hadi bizim alanımızla alakalı bir tasarrufumuz var. Hadi başka bir alan diyorlarsa onlara şunu da söyledim. Ben daha onlar orasını talep ettiğinde hazinemizden yazı istedi hemen dedim boşaltırız. Alırım pılıyı pırtıyı başka bir yere koyarım, yeter ki bir şey yapılsın o alan uzak bir alan değil. Bence değil. Arkası spor alanı, planda spor alanı olarak yapılmış. Şehirde plan yapılmış o planda da hemen arkada zaten spor alanı var. Yani değerlendirebilir bir alanlar. Ben elimden gelen her şeyi yapmaya çalışırım ancak şuan için ne durumda bilmiyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10