Çetintaş: Bu sistem işlemeyecek ve zamanla atıl olacak

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Gündeme dair açıklamalarda bu

Çerkezköy 28.05.2021 17:08:00 0
Çetintaş: Bu sistem işlemeyecek ve zamanla atıl olacak

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret etti.

 

TEKLİ EĞİTİME DEVAM EDİLECEK

 

Çerkezköy’de eğitim konusunda bir sıkıntı olmadığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Eğitimde sıkıntı yok, okul konusunda sıkıntı yok. Derslik yönünden de bir sıkıntı yok. Hayırseverler tarafından ilçemize okullar yaptırılıyor. Ama mesela 8 tane okul yapılıyorsa bunların hepsini hayırseverler yapmıyor. Devletimiz yapıyor. Keşke benimde imkanım olsa da bende yaptırsam” dedi. Çetintaş, okullar açıldığında Çerkezköy’de tekli eğitime devam edileceğini de kaydetti.

 

“KAÇINILMAZ BİR ŞEY”

 

Cumartesi gününden itibaren Atatürk ve Öztrak Caddelerinde başlayacak proje hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çetintaş, “Ben ilçe başkanıyım, ilçe başkanı olarak bana buradan çok siyaset çıkar ama ben bir vatandaş olarak konuşacağım. Bu elzem mi? Elzem. Bunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yapmazsa yarın öbür gün gelen başkan yapacak. Bu kaçınılmaz bir şey. Ama zamanlama olarak biraz daha ertelenmesi gerekiyordu. Çünkü pandemi var, esnaf zaten sıkıntılı” dedi.

 

DEVAM EDECEK MİYDİ, EDECEKTİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın caddenin kapatılmayacağı, esnafın sıkıntı yaşamayacağı, çalışmaların ilk etapta Altıyol Kavşağı’ndan başlayacağı, Atatürk Caddesi’nde trafiğin ilerleyeceği açıklamaları hakkında da konuşan Kamil Çetintaş, “Geliş gidiş hesabı var. Bir taraftan kazılacak toprak, diğer taraftaki esnafın önüne atılacak. Burada bir inşaat yapılıyor, aksilikte olabilir” dedi. Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem’in kendi döneminde ‘Çerkezköy’ün altyapısını değiştireceğiz’ dediğini de ifade eden Çetintaş, “Tugay Komutanlığı’nın oraya kadar çelik borularla geldi. Devam edecek miydi, edecekti. Birtakım değişiklikler oldu, TESKİ oldu, Büyükşehir oldu. Ama o zaman Ali Başkan altyapı değişecek, çalışmalar devam edecek diye açıklama yapmıştı” şeklinde konuştu.

 

“O KADAR YATIRIMA YAZIK GÜNAH”

 

Yapılacak olan Katlı Yeraltı Otopark sisteminin Çerkezköy’e uygun olmadığını da belirten Çetintaş, “Bu proje tamamlandığında ve sistem çalışmadığında ben haklı çıkacağım. Bizim de projemiz vardı orada ama böyle bir sistem değildi. Bu sistem asansör sistemi. Araba gelecek, asansöre binecek ve kendi kendine aşağıya inecek. Şimdi diyelim asansör bozuldu, ne olacak? Bizim Vize Giyim’in orada bir otoparkımız var. Hangi araba girdi? Şimdi vatandaşlar arabasını bırakıp oradan Hükümet Konağı’na yürümez. Bugün pazaryerinde çok büyük bir alan var. Pazaryerine gidip insanlar arabasını bırakıp, oradan İş Bankası’na gelir mi? Bu sistem olduğu zaman işlemeyecek. Atıl olacak orası. Ben onun için üzülüyorum. O kadar yatırıma yazık günah. Bunu net söylüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“HIZLI TREN PROJESİNDEN SONRAKİ ZEMİNE HAZIRLANMALIYIZ”

 

Hızlı Tren Projesi hakkında da konuşan Çetintaş, projenin 2023 yılında hizmete gireceğini ve yüzde 40 oranında tamamlandığını belirterek, “Tekirdağ’da Kapaklı’dan sonra en çok göç alan 2’nci ilçeyiz. Ben hızlı trenden sonra Çerkezköy’e göçün artacağına inanıyorum. Biz Çerkezköy’ü hızlı tren projesi bittikten sonraki zemine hazırlamalıyız. Her türlü. Sosyal olarak, ekonomik olarak, sosyal donatılar olarak. Nüfus 250 bine dayanır diye düşünüyorum. Konutta da şu anda sıkıntımız var” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY ATATÜRK VE ÖZTRAK CADDESİ’NDEN İBARET DEĞİL”

 

Çerkezköy’ün sadece Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden ibaret olmadığını, özellikle de Kızılpınar ve Veliköy mahallelerinde genel anlamda sıkıntılar olduğunu kaydeden Çetintaş, “Çerkezköy’de 12 tane mahalle var. Öztrak ve Atatürk Caddelerine dev bir yatırım yapılacak evet ama bundan ne Kızılpınar faydalanabilecek, ne Veliköy faydalanabilecek ne de Bağlık Mahallesi faydalanabilecek. Eğer biz Atatürk ve Öztrak Caddelerini yoğunluğunu Barbaros’a, Güveniş’e, Namık Kemal’e ve diğer caddelere bu yükü dağıtmazsak hiçbir sıkıntıyı çözemeyiz. Ne park sorunu çözülür ne de yoğunluk sorunu” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10