Tekirdağ'da cezaevi için kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokol ile hükümlü ve tutukluların halk kütüphanelerinden yararlanması için yürütülen kampanya gereği, Tekirda

Tekirdağ 31.05.2021 16:09:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliğinde kitap bağışı kampanyası Tekirdağ Valilik binası önünde gerçekleştirildi. Kampanyaya Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Özcan, Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel, İl Müftüsü İsmail İpek, Cezaevi müdürleri ve Ceza İnfaz memurlar ile Denetimli serbestlik büro yetkilileri kitap bağışlayarak etkinliğe katıldı.

 

16 GÜN AÇIK KALACAK

 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcı vekili Uğur Özcan, genel olarak bu kampanyadan hükümlü ve tutukluların kampüs içerisine kurulacak olan halk kütüphanelerinden yararlanması hedeflendiğini kaydetti. Özcan,  “ 24 Ekim 2019 tarihinde Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol ile hükümlü ve tutuklular halk kütüphanelerinden yararlanması imkanı getirilmiştir. Bu protokol uyarınca 17 milyon yayına erişim imkanları kovuşmuştur. 29 Mart 2021 tarihinde imzalanan “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır. Bu kapsamda “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” başlatılmıştır. 16 gün boyunca bulunduğu yerdeki stantlar veya adliyede bulunan bağış standında vatandaşlarımız tarafından kitap bağışı yapılabilecektir” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10