Su altındaki canlıların yaşamını da tehdit ediyor!

Marmara Denizi'nde etkili gösteren 'deniz salyası' olarak bilinen müsilaj, Tekirdağ'da su altındaki canlıların yaşamını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Deniz salyasının ciddi bir tehdit olduğunu dil

Tekirdağ 2.06.2021 16:13:00 0
Su altındaki canlıların yaşamını da tehdit ediyor!

Tekirdağ’ın birçok kıyısında beyaz tabaka halinde biriken deniz salyası, son sağanakların ardından denizin dibine çöktü.

“İNŞALLAH YAKIN ZAMANDA BİTER”

Marmara Denizi'nin dibi müsilaj ile kaplananınca hem su altı canlıları hem de avcılık olumsuz etkilendi. Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Pehlivanoğlu, müsilaj nedeniyle zor dönem geçirdiklerini kaydederek, "Yaklaşık 1 yıldır deniz salyası, balıkçı arkadaşlarımızın işlerini olumsuz etkiledi. Balıkçı arkadaşlarımız bu sene denize ağ atamadı. Rüzgarla birlikte limanda bulunan deniz salyası açığa gitti. Tabi yağmurların da yağmasıyla dibe çöktü fakat bu 'bitti' anlamına gelmiyor. Havaların lodos olmasıyla tekrar geleceğini bekliyoruz. Şu anda tüm balıkçı arkadaşlarımız mağdur. İnşallah yakın zamanda biter ve biz de 1 Eylül’de 'vira bismillah' deriz” ifadelerini kullandı.  Balıkçı Sermettin Şengüllü de müsilajın işlerini olumsuz etkilediğini dile getirerek, "Deniz salyası nedeniyle ağlar dibe çöküp, çamur topluyor. Bazen attığımız ağları denizde bırakmak zorunda kaldık. Ben 10 yaşından beri denize açılıyorum. İlk kez bu kadar sıkıntı çekiyoruz çünkü gerçekten bu salya bizi çok etkiledi" şeklinde konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10