Öğrencilerin yetiştirdiği bıldırcınlar doğaya salındı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım bir dizi ziyarette bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Çerkezköy'e geldi. Serkan-Müjgan Karagöz Anaokulu, Serkan-Müjgan KaragÃ

Çerkezköy 2.06.2021 18:18:00 0
Öğrencilerin yetiştirdiği bıldırcınlar doğaya salındı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a Çerkezköy’de İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, protokol üyeleri ve hayırseverler eşlik etti.

 

 

ÖĞRENCİLERLE BOL BOL SOHBET ETTİ

 

Serkan-Müjgan Karagöz çifti tarafından Fevzipaşa Mahallesinde ilçeye kazandırılan Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulunu ziyaret eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım öğrencilerle bol bol sohbet etti. Minik öğrencilerin işaret dili ile hazırlamış olduğu Çanakkale Türküsü gösterisini izleyen Yıldırım, hem okulda stajını gerçekleştiren hayırsever Müjgan Karagöz’ü hem de öğrencileri tebrik etti.

 

 

İNŞALLAH YARININ TÜRKİYE’SİNİ SİZLERE EMANET EDECEĞİZ

 

Minik öğrencilere Çanakkale ruhundan bahseden Yıldırım, “ Çanakkale’ye gittiğiniz zaman göreceksiniz. Bu vatanı bizlere emanet eden büyüklerimizin orada neler çektiklerini ve nasıl şehit olduklarını göreceksiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hep birlikte orada anacaksınız. Atatürk’ün hepinizin yüreğinde olduğuna inanıyorum. Çünkü hepinizin tişörtünde fotoğrafını görüyorum. Öğretmenlerimiz okul öncesi öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitiyorlar. İnşallah yarının Türkiye’sini sizlere emanet edeceğiz” dedi.

 

ÜRETİLEN BILDIRCINLARI İNCELEDİ

 

Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu’ndan ayrılan Vali Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Serkan-Müjgan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde öğrencilerle buluştu. Okulda laboratuvarda eğitim gören özel öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım daha sonra okulun biyoloji laboratuvarında kuluçka makinesinde öğretmenler gözetiminde öğrenciler tarafından üretilen bıldırcınları inceledi. Vali Yıldırım, böyle bir projeyi hayata geçirdiği için öğretmenleri ve hayırseverleri tebrik etti.

 

100 BILDIRCIN DOĞAYA SALINDI

 

Serkan-Müjgan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nden ayrılan protokol üyeleri Ambardere’de bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda öğrenciler tarafından üretilen yaklaşık 100 bıldırcını doğaya saldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10