El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında kursiyerler tarafından yapılan el emeği ürünlerin yer aldığı sergi düzenledi.

Çerkezköy 3.06.2021 18:19:00 0
El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.

 

BU YIL KUTLUYORUZ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman gerçekleştirdi. Akman, “ Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini destelemek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla; bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve nihayetinde, öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşüm geliştirmek vizyonuyla başlatılan 1-7 Haziran tarihleri arasında’ Hayat Boyu Öğrenme Haftası ‘ etkinliklerini bu yıl ilk defa kutlayacağız. Bildiğiniz üzere dünyada bir salgın felaketi yaşanmaktadır. Bu süreçte Halk Eğitim Merkezi olarak 2020 Mart ayından bu yana aralıklarla olsa da hijyen kuralları çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettirmeye gayret gösterdik. Tüm kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimiz eğitimin devamlılığı ilkesini esas alarak, öğrenmekten, öğretmekten ve üretmekten vazgeçmediler. Emeklerinin meyvesi, harika ürünler ortaya çıkardılar. Pandemi öncesi açık alanda düzenlediğimiz yılsonu sergimiz, geçen yılki gibi bu yılda şartlar gereği sanal ortamda gerçekleştirilecektir.

 

 

TOPLAM 7 BİN 651 KURSİYER KATILDI

 

Kursiyerler hakkında bilgi veren Akman, “ 2020-2021 öğretim yılı içerisinde okuma ve yazma alanında 28 kursa 281 kursiyer, mesleki ve teknik alanda 168 kursa 5 bin 431 kursiyer, sosyal ve kültürel alanda 96 kursa bin 939 kursiyer, bu yıl toplam da 292 kurs açılmış ve bu kurslara 7 bin 651 kursiyer katılmıştır” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Akman, “ Ayrıca açık öğretim orta ve lise kayıt, kayıt yenileme, mezuniyet, kitap dağıtım ve hizmetlerimizle eğitimini tamamlamak isteyen vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edilmektedir. Geçen yıl üniversite kurslarımıza devam eden 340 öğrenciden 196’sı üniversiteye yerleşmiş, bu yıl da 194 öğrenci ile başladığımız üniversite hazırlık kurslarımıza pandemi sebebiyle 126 öğrenci ile halen devam etmekteyiz. Giyim öğretmenimiz Seda Çankaya ve kursiyerleri sevgi evlerinde kalan çocuklarımız içen baskılı ve batik boyamalı tişörtler hazırladıkları çalışmalarıyla, giyim öğretmenlerimiz bakanlığımızın hazırladığı öğretmen önlükleri projesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca kurumumuz salgın boyunca maske dikimiyle de kurum ve kuruluşlara destekte bulunmuştur. ‘Her zaman her yerde herkes için eğitim’ diyerek hizmet veren kurumumuzun her zaman yanında olan, desteklerini bizlerden hiç esirgemeyen başta Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

DAHA FAZLA TANINACAK

 

Programda konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programımıza hoş geldiniz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüzün de ifade ettiği gibi bu yıl ilk defa Hayat Boyu Öğrenme Haftası 1-7 Haziran tarihleri arasında tüm ülke genelinde kutlanıyor. Tabi biz yaygın eğitim kurumları olan Halk Eğitimi Merkezlerimizin faaliyetlerini, etkinliklerini, kursiyerlerimizin yıl sonunda hazırladıkları ve el emeği göz nuru ürünlerini tanıttıkları sergiler ile değerlendiriyorduk. Ama bu yıl sayın bakanımızın 1-7 Haziran tarihleri arasını ülke genelinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası ilan etmesi ile birlikte inanıyorum ki halk eğitimi merkezlerimizde yapılan bu birbirinden güzel faaliyetler ve çalışmalar vatandaşlarımız ile halkımız tarafından daha fazla bilinecek, daha fazla tanınacak” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNULUYOR

 

Ulusan, “ Bu çok önemli bir faaliyet alanı ve okullarımız bu kapsamda kendi içerisinde derece ve türlerine göre eğitim öğretim hizmetleri sürdürmüş olmakla beraber Halk Eğitimi Merkezlerimiz ise 11 ilçemizde tüm kesime ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki alanda, genel kültür alanında, hobi ve beceri alanlarında birbirinden farklı kurs seçeneklerini vatandaşların beğenisine sunuyor. Kursiyerlerimizin sergilerini biraz sonra hep birlikte gezeceğiz. Ürünlerini nasıl sabırla, ilmek ilmek işlediklerini hep birlikte göreceğiz. Tabi biz Halk Eğitimi Merkezimizin bilinirliğinin, tanınırlığının bu vesileyle artmasını istiyoruz fakat Necmi beyin vermiş olduğu sayılar pandemi koşullarında oldukça iyi. Halk Eğitimi Merkezimiz sadece kurslarla değil açıköğretim ortaokulu, açıköğretim lisesi, 12’inci sınıflardan mezun olmuş öğrencilerimize sunmuş olduğu üniversiteye hazırlık kursları gibi birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Bu mütevazi binasında bu çalışmalarını sürdürmekle beraber aynı zamanda yine sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyemizle, okullarımızın bu alanda eğitim öğretim saatleri dışında mekanlarını da kullanarak ilçenin bütününe fayda sağlama gayreti içerisindedir” diye konuştu.

 

BAŞARILI ÇALIŞMALARINA ŞAHİT OLDUM

 

Ulusan’ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “ Sene sonu geldi, meyveleri toplamaya başladık. Bugün İlçe Halk Eğitimi Merkezimizin sanal sergisi deniyor ama pek sanal değil, içeride gördüğüm çalışmalar gerçek. Birlikte de göreceğiz. Ben aşağı yukarı 4,5 yıldır ilçede çalışıyorum, Halk Eğitimi Merkezimizin çok başarılı çalışmalarına şahit oldum. Ancak biliyorsunuz yaklaşık 1,5 yıldır pandemi var, bir salgın ile mücadelemiz var ancak gördüğüm kadarıyla pandemi bizim Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün hızını kesememiş. Gerçekten çok güzel ürünler hazırlamış kursiyerler. Umarım sizlerin de beğenisini kazanacaktırlar. Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmaları bu sene ilk defa Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda sergilendi. Emeği geçenleri tek tek kutluyorum” dedi.

 

SERGİYİ GEZDİLER

 

Gitar, ney kursiyerlerinin mini konserinin ardından Zeybek ekibi programda sahne aldı. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kursiyerlerin yıl boyunca ortaya koydukları el emeği göz nuru birbirinden güzel eserleri dikkatle inceleyen protokol mensupları kurs öğretmenleri ve kursiyerleri tek tek tebrik etti. Ebru kursu hocası Gülhiz Başaran’ın ebru gösterisinin ardından kurs hocaları ve kursiyerler tarafından protokol üyelerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10