Kapaklı Belediyesi Ravza Cami ve Külliyesi'ne 600 bin TL yardım yapacak

Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Şehir dışında olan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in ka

Kapaklı 4.06.2021 17:30:00 0
Kapaklı Belediyesi Ravza Cami ve Külliyesi

Saat 14.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Ankara’da bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin katılmazken, toplantıya Naciye Topçu başkanlık etti.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin ilk maddesinde İmar Komisyonuna havale edilen ‘İstiklal Marşı’ isminin sokak yada verilmesi konusu karara bağlandı. Komisyonun aldığı İstiklal Marşı isminin Karaağaç Mahallesi Namık Kemal Caddesine verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Mimar Sinan Mahallesi Namık Kemal Caddesine ‘Andımız’ caddesi isminin verilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Büyükyoncalı Mahallesi 2026 ada 1 parsel tamamı 34 dönümlük taşınmazın Kapaklı Belediye Başkanlığının kararı ile Katı Atık Aktarma İstasyonu kurulması için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına 15 yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Komisyon çalışmaların devamı kararı alırken, mecliste oy birliği ile komisyonun kararını kabul etti. 4’üncü gündem maddesinde ise İmar Komisyonuna havale edilen Atatürk Mahallesi 176-180-1687 adalar ile 180 adanın kuzeyinde yer alan tescil harici alana 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesinin onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

GAZİ CÜR’E 400 BİN TL YARDIM

 

İmar ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen pınar bulvarı cephe sağlıklaştırma ve yenileme inşaatı bedelinin tamamının belediye bütçesinden karşılanması konusu daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devamı kararı oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde ‘Hayat Boyu Öğrenme’ adının herhangi bir yola verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi için oy birliği ile komisyon çalışmalarının devamına kararı verildi. Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Cumhuriyet Mahallesi 491 ada 6 parselde bulunan 316 metrekarelik taşınmazın ihale ile satışa çıkarılması konusu oy birliği ile kabul edilirken, sekizinci gündem maddesinde Hakkari'de mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Tarık Cür’e 400 bin TL nakdi yardım yapılması talebi de oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Tarife komisyonuna havale edilen geçiş hakkı bedeli ücret tarifesi maddesi görüşülürken, 2021 mali yılı ücrete tabi işler tarifesine eklenmesi oy birliği ile meclisten geçti. Hakkari’nin Derecik ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Gazi Tarık Cür için Tekirdağ Valiliği’nden izin alınarak 19 Ekim 2020 – 16 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenen yardım kampanyası kapsamında yardım hesabında toplanan 84 bin 111,69 TL’lik bağışın kabulü konusu oy birliği ile kabul edilirken, 13+1.5 metreküp kapasiteli hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun Devlet Malzeme Ofisinden alınması için gerekli yetkiyi Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e verilmesi konusu da oy birliği ile kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü tarafından Kapaklı Belediyesine yapılan 1 milyon TL’lik şartlı bağışın kabulü için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen Mescid-i Aksa isminin ilçede ismi bulunmayan herhangi bir park, cadde veya sokağa verilmesi talebi ise komisyon çalışmalarının devamı kararı alındı.

 

RAVZA CAMİİ VE KÜLLİYESİNE 600 BİN TL YARDIM

 

Gündemin bir diğer maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Ravza Camii ve Külliyesine gerekli yardımların yapılması talebi görüşüldü. Komisyon oy birliğiyle cami için Kapaklı Müftülüğü’ne 400 bin TL kaynak aktarılması ve bu doğrultuda ortak hizmet projesi yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesine karar verdi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Sekmen, 400 bin TL’nin caminin ihtiyaçları için yeterli olmadığını kaydederek 600 bin TL yardım yapılması önerisinde bulundu ve bunun oylanmasını istedi. CHP Grup Sözcüsü Halil İbrahim Erkan da bu talebin ardından hem komisyon raporunun hem de 600 bin TL yardım yapılması konusunun oylanması gerektiğini kaydetti. Yapılan oylamada Ravza Cami ve Külliyesi’ne 400 bin TL yardım yapılmasına ilişkin komisyon raporu CHP Grubu ile AK Parti grubundan İbrahim Aktürk, Adem Sekmen, Veysel Güven ve MHP Meclis üyeleri Serkan Genç, Emrah Sevinç ve Feyzullah Yorulmaz’ın oylarıyla reddedildi.  Bunun üzerine, 600 bin TL yardım yapılması oylanırken, 600 bin TL’lik yardım CHP’li Meclis Üyeleri, AK Parti grubundan İbrahim Aktürk, Adem Sekmen, Veysel Güven ve MHP Meclis üyeleri Serkan Genç, Emrah Sevinç ile Feyzullah Yorulmaz’ın oylarıyla meclisten geçti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10