Yüksel: Gelecek nesillere temiz bir Ergene bırakmak istiyoruz

Ergene Belediyesi tarafından Dünya Çevre günü Ergene İlçesi sınırlarında bulunan Kiraz dere mesire alanında düzenlenen etkinlik ile kutlanıldı. Etkinlik çerçevesinde mesire alanı içinde bulunan çÃ

Ergene 6.06.2021 15:47:00 0
Yüksel: Gelecek nesillere temiz bir Ergene bırakmak istiyoruz

5 Haziran Dünya Çevre günü sebebiyle Ergene Belediyesi Kiraz dere mesire alanında düzenlemiş olduğu etkinlik ile Dünya Çevre gününü kutladı. Piknik alanında ki etkinlikte Ergene Belediyesi Temizlik İşleri personeli yerlere atılmış olan çöpleri topladı. Kiraz dere mevkiinde ki program öncesinde Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baydarlı, Ergene Belediye Meclis Üyesi Hasan Demirkol ve Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü naylon poşet kullanımını azaltmak için Velimeşe mahallesinde vatandaşlara bez torba dağıttı.

 

ÇEVRE TEMİZLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “ Bugünde doğal kaynakların özenli ve dikkatli bir şekilde kullanılması, geri dönüşümün ekonomiye katkısı, atıkların ayrı biriktirilmesi ile çevre bilincinin yaygınlaştırılması önemi vurgulanmaktadır. Hayat kalitemizin arttırılması temiz bir çevre ve doğal kaynaklarının dengeli kullanımı ile mümkündür. Gelecek nesillere daha temiz bir dünya, daha temiz bir Ergene bırakmak istiyoruz. Çevre bilincinin oluşturulması amacıyla her yıl Haziran ayının ilk haftası mahallelerimizde kapıdan kapıya bilinçlendirme çalışması yapmaktayız. İlçelerimizde ağaçlandırma çalışmaları her yıl aralıksız devam etmektedir. İlçe genelindeki okullarımızda Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşüme kazandırılması ve Sıfır Atık hususunda öğrencilerimize bilgilendirme sunumları yapmaktayız. Çevre temizliğine önem veriyor ve halkımıza bu hizmeti kesintisiz olarak en kaliteli şekilde sunuyoruz” dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10