İyi bir gelecek için LGS'de ter döktüler

Çerkezköy ve bölgede iyi bir liseye yerleşme hayali kuran 2 bin 100'e yakın öğrenci Pazar günü iki oturumda yapılan LGS sınavında ter döktü. Okulların bahçelerini dolduran veliler ise meraklı bir

Çerkezköy 6.06.2021 16:34:00 0
İyi bir gelecek için LGS

Çerkezköy’de 22 okulda,  8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının heyecanı yaşandı.

 

 

VELİLERDE OKUL ÖNLERİNDE BEKLEDİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de saat 09.30 itibariyle başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında her öğrenci kendi okulunda sınava girdi. Adaylar sabah erken saatlerde velileriyle birlikte okullara geldi. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek öğrenciler ilk olarak okul bahçeleri, ardından ise salonlara alındı. İlçe genelinde 22 okulda 2 bin 100 öğrenci sınavda ter döktü. Öğrencilerin velileri ise okul önlerinde çocuklarının çıkmasını heyecanla beklemeye başladı.

 

İKİ OTURUMDA GERÇEKLEŞTİ
 

İki oturumdan oluşan LGS sınavının ilk oturumu sözel derslerden oluştu. 75 dakika süren sınavın ilk oturumunda öğrenciler 20 Türkçe, 10 İngilizce, 10 T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi olmak üzere toplam 50 soruyu cevapladı. Saat 11.30’da ikinci oturuma giren öğrencilere 80 dakika sürede Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu.

 

SONUÇLAR 30 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

 

Kimi veliler bahçede arkadaşlarıyla sohbet ederek çocuklarını heyecanla beklerken, kimileri de dua ederek ve Kur'an okuyarak çocuklarına destek oldu. Çocuğunu bekleyen bir veli ise, " Çok heyecanlıyız. İyi hazırlandı. İnşallah başaracak diye umuyoruz. Hazırlayabildiğimiz kadar hazırladık. Kursa gitti. Yapabildiğimizi yaptık, inşallah iyi bir şeyler alır" diye konuştu. Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10