İşitme engelli Emrah Şensoy'un 'duyma' sevinci

Tek isteğiailesinin ve dokuz aylık bebeğinin sesini duyabilmek olan işitme engelli 37 yaşındaki Emrah Şensoy'un hayalleri gerçek oldu. Maddi durumu yerinde olmayan Şensoy'a  sosyal sorumluluk projesi kapsamın

Çerkezköy 7.06.2021 16:00:00 0
İşitme engelli Emrah Şensoy

Çerkezköy’de yaşayan ve küçükken geçirdiği rahatsızlık sonucu işitme engelli olan 37 yaşındaki Emrah Şensoy, sosyal medya aracılığı ile başvurduğu Si-Ser İşitme Cihazları sayesinde işitme cihazına kavuştu.

 

DUYABİLMENİN SEVİNCİNİ YAŞADI

 

Çerkezköy’de yaşayan evli ve bir çocuk babası Emrah Şensoy, işitme kaybının giderilmesi için sosyal medya aracılığı ile Si-Ser İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezlerine başvurdu. Firma yetkililerinin iletişime geçtiği Şensoy, firmanın Çerkezköy Şubesine götürülerek doktor gözetiminde testleri yapıldı. Yapılan testlerde Şensoy’un  bir kulağında da işitme kaybı tespit edildi. Maddi imkansızlardan dolayı işitme cihazını alamadığı öğrenilen Şensoy’a firma yetkilileri sahip çıkarak sosyal sorumluluk projesinde gerekli cihazları tedarik etti. Klinikte doktor tarafından kulaklarına işitme cihazı takılan Şensoy, duyabilmenin sevincini yaşadı.

 

ÇOK MUTLUYUM

 

İşitme cihazı sayesinde duyabildiği için çok mutlu olduğunu dile getiren 37 yaşındaki Emrah Şensoy, " Küçükken hastalık geçirdim. Ailem hastaneye geç götürdüğü için kulağımda sıkıntı oluşmuş. Çocukluğumdan beri duymuyorum. Sosyal medya aracılığı ile Si/Ser İşitme Cihazları firmasına başvurdum. İşitme cihazı kulağıma takıldı, artık, duyabiliyorum ve konuşabiliyorum. Duyamadığım için toplum içine giremiyordum. Psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyordum. Herkese teşekkür ediyorum. Artık bana ses çok iyi geliyor" ifadelerini kulandı.

 

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİYORUZ

 

Si-Ser İşitme Merkezlerinin yurtiçi ve yurt dışında yüzbinlerce kişiye ses olduğunu kaydeden Si-Ser İşitme Cihazları Çerkezköy Sorumlu Müdürü Emre Can Kasap, “ 1996 yılında kurulan ve bu yıl 25’inci yaşını kutlayan Si-Ser İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezleri duyma ve anlama sorunu yaşayan bireylerin sosyal yaşamda en iyi şekilde iletişim kurabilmeleri için, teknolojiyi, bilimi ve insani anlayış olanaklarını kullanarak en iyi hizmeti vermeyi prensip edinen bir şirkettir. Si-Ser, işitme sorunu yaşayan bireylerin cihazlarını doğru kullanabilmeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.Si-Ser ihtiyaç sahibi insanlarımızın cihaz kullanmaları için çeşitli çalışmalar yürütmekte, tamamladığı ve planladığı sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye’ye değer katma misyonunu üstlenmektedir” dedi.

 

ÇOCUĞUNUN SESİNİ DUYABİLİYOR

 

Kasap, “ Hastamızın yakını bizlerle irtibata geçtik. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bizde kendisine yardımcı olmaya çalıştık. İlk geldiğinde duymuyordu ve algıma problemi vardı. Algıma problemi işitme cihazı ile birlikte sesleri ayırt etmede algılama daha iyi olduğunu gördük. Sosyal yaşantısında arkadaşları ve 9 aylık çocuğunun sesini duymaya başladı. Sosyal yaşantısı daha iyi hale geldi. Psikolojik olarak kendisini daha iyi hissettiğini gördük” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10