Haziran, temizlik ayı ilan edildi

Süleymanpaşa Belediyesi çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla 'Süleymanpaşa evimiz, evimizi temiz tutalım' sloganıyla Haziran ayını temizlik ayı ilanı etti. Çevre Haftası sebebiyle çöp

Tekirdağ 11.06.2021 17:23:00 0
Haziran, temizlik ayı ilan edildi

Süleymanpaşa Ata Tepe’de her hafta çöp toplayan görevliler, bu noktada sadece bir haftada yüzlerce torba dolusu çöp topladı. Çöp torbalarıyla Temiz Süleymanpaşa yazılarak çekilen fotoğraf karesi ise durumun vahametini gösterdi.

 

GÜNLÜK 250 TON ÇÖP TOPLUYORUZ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Ekiplerimiz geçen hafta yaptıkları temizlik sonrasında, bu Pazar günü bir temizlik daha gerçekleştirdiler. Bir haftada çıkan çöplerden yazı yazabiliyoruz. Süleymanpaşa bizim evimiz, evimizi temiz tutmamız gerekiyor. Şehrimizde 6 bin çöp konteyneri var. Yüzlerce kamyonu dolduracak şekilde günlük 250 ton çöp topluyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz özellikle pandemi döneminde yoğun mesai yaptı. Koronavirüs sebebiyle temaslı, hasta, kronik rahatsızlıkları olan personellerimiz olması sebebiyle yarı oranda eksik personel ile çalışarak çok ciddi uğraşlar verdik” dedi.

 

 

“HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ”

 

“Bugün şehrimizin en güzel noktası olan Ata Tepe’den mesaj vermek istedik” diyen Başkan Yüksel, “Her akşam buraya onlarca araba geliyor. Buraya bir haftada atılan çöpler ile yazı yazabilir hale geldik. Süleymanpaşa Belediyesi olarak Haziran ayını temizlik ayı ilan ederek, çevremizi temiz tutmanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istedik. Herkes kendi evinin önünü süpürürse, bu şehir daha güzel olur. Temizlik elbette belediyenin işi, ancak günlük yüzlerce ton çöpün çıktığı bu şehirde şehrin temizliğini sağlamak; belediyemizin vefakâr, cefakâr emekçi personellerinin gücünün yeteceği bir şey değil. Bu noktada hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Temiz bir Süleymanpaşa için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10