Yel: Ak Parti belediyeciliği bambaşka

Kapaklı'da bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, ilçede bulunan muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Yel, çözüm için gerekli adımların da atılacaÄ?

Kapaklı 20.06.2021 16:54:00 0
Yel: Ak Parti belediyeciliği bambaşka

Tekirdağ’ın tamamını gezdiğini kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “ Köy ve kent tüm mahallelere giriyorum. Kapaklı’nın eski halini de biliyorum. AK Parti belediyeciliğinin öneminden bahsediyorum. Ak Parti belediyeciliği bambaşka. Süleymanpaşa ve Hayrabolu’da hizmetleri görüyorsunuz. Allah’a şükürler olsun teşkilatların uyumu, başkan ve meclis üyelerinin özverili çalışmaları ile başarı hikayesi yazılıyor. Kapaklı gibi zor bir ilçede belediyecilik hizmetleri anlamında eskiden duyduğumuz şikayetler aza indirilmiş durumda. Yıldızkent Kavşağı problemini hepiniz biliyorsunuz. Burayla ilgili çok büyük bir çalışma yürütülüyor. Hem belediyecilik hizmetleri açısından, hem de hükümet hizmetleri açısından Kapaklı iyi bir yolda yürüyor. Hükümet konağımızı bitirdik, Yıldızkent Kavşağı, hastane çalışmamız ve buna benzer pek çok çalışmamız devam edecek. Gençlerimizle ilgili önemli projelerimiz de var” diye konuştu.

 

BEN HİZMETLERİNİ GÖREMEDİM

 

Büyükşehir Belediyesinin yatırımların eksik kaldığını kaydeden Yel, “ Büyükşehir’in Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde halktan kopuk çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz. Gittiğimiz bölgelerde eser niteliğinde bir hizmet göremiyoruz. 7 yıldır büyükşehir belediyesinin Kapaklı’ya yaptığı büyük bir hizmet var mı derseniz, ben milletvekili olarak göremedim. Normal hizmetlerini elbette yapmıştır. 7 yıl boyunca müsaade edin de yapsınlar. Ancak gelecek nesillere bırakacağımız hiçbir şey yok. Çiftçimizin, köylümüzün yararlanacağı sulama yatırımları çok önemlidir. 7 yıldan bu yana 1 metrekarelik yerin sulanmadığı, büyükşehir belediyesinin buna dair bir yatırım yapmadığını biliyorum. Hadi köylüye yapmıyor, işçiye diğer vatandaşlarımıza ne yapıyor?” açıklamasında bulundu.

 

ÖNEMLİ HİZMETLER VERMEYİ HEDEFLİYORUZ

 

Yel,” Buradan muhtarlarımıza seslenmek istiyoruz. Sizler muhtarlar olarak tarafsızsınız. Sizlerden taraflı olmanızı da bekleyemem. Ama velakin hizmetten yana taraf olun. Hepimizi buraya halk getirdi, halka bir vefa borcumuz var. Sizlere de bizlere de bu anlamda düşen görevler var. Kapaklımızı kalkındırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler Tekirdağ’ımıza önemli hizmetler getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Göreve geldikten sonra kısa zamanda muhtarlarımızla bir toplantı yaptık. Bunu rutin hale getirmek için bir muhtarlık müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük ile muhtarlarımızla sahada, bir arada olmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızın vatandaşlardan aldığı sorunları değerlendiriyoruz, programlıyoruz ve bu program dahilinde çalışmaya başladık. Buraya geldiğimizde önce kırsal mahallelerimizde kilit taşı çalışmaları yaptık. Sonra Atatürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalarımızı yürüttük. Pınarça Mahallesi’ni en sona bıraktık çünkü orada doğal gaz altyapı çalışmaları sürüyor. İnşallah o bittiğinde Pınarça’da da bu çalışmaları başlatacağız. Aynı zamanda bu mahallede imar ile ilgili bir sıkıntımız vardı, inşallah büyükşehir encümeninden karar gelirse önümüzdeki haftalarda o sıkıntıyı da çözeceğiz” dedi.

 

PINARCA BU ANLAMDA ÇOK ŞANSLI

 

Pınarça mahallesinde termal su çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Çetin, “ MTA gerekli raporları hazırladı ve yapılacak incelemenin sonucuna göre bu bölgeye termal köy oluşturacağız. Orada sağlık turizmini canlandırıp farklı bir konsepti ortaya koyacağız. Pınarça’nın sınırları içerisinde İkizgöller Mesire Alanı’nda bir proje yaptık ve o bölgeye Bungalov Evleri, Film Platosu, At Çiftliği gibi değişik aktivitelerin olacağı projeyi kazandıracağız. Pınarça bu anlamda çok şanslı bir yer olacak. Yanıkağıl mahallemizde kadastro çalışmaları sürüyor. Muhtarlarımızın önderliğinde tüm köy halkımızı topladık ve bilgilendirmede bulunduk. Çalışmalar bittiğinde İmar Müdürlüğümüz ile planlamasını yapacağız sonra oraya da doğal gazı getirme için girişimlerimiz olacaktır” dedi.

 

64 MİLYON TL’LİK KREDİ ALDIK

 

Cumhuriyet Mahallesi’nde fiziksel ve coğrafi nedenlerden dolayı sel baskınlarının yaşandığını kaydeden Çetin, “ Bazı evleri su basıyor, yollar suyla doluyor. İbrahim İçöz ile görüşüp Erbay Caddesi’nde bir altyapı çalışması yaptık. Altyapı çalışmaları ile ilgili 64 milyon TL’lik bir kredi aldık. Kadir Başkan önce beni arayıp bu kredi ile ilçedeki altyapı, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yenilenmesi için bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Maalesef işe yine siyaset karıştı. Yaklaşık 8 ay önce onaylanmış kredi, Çerkezköy’ü bahane ederek bugüne kadar bekletildi. Bundan sonra bizi biraz sıkıntılı bir dönem bekliyor çünkü Cumhuriyet Mahallesi’nin her tarafı kazılarak altyapı çalışmaları yapacak, akabinde asfalt çalışmalarımız sürecek. Biz Kapaklı’nın 50 yılını kurtaracak bir proje olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

EMNİYET BİNASI YAPILACAK

 

Yıldızkent kavşağı ile ilgili konuşan Çetin, “ Yıldızkent Kavşağı ile ilgili bilgi aldık ama resmi bir açıklama olmadığı için tarihi söyleyemiyorum. İnşallah bu yaz başlayacağız, ihalesi yapılacak ve gelecek yılın sonuna kadar Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunu çözeceğiz. Karagöz Gölü’ndeki Millet Bahçesi ile ilgileniyoruz. Bunun projesini kendimiz hazırladık. Gerekirse kendi imkanlarımızla bu Millet Bahçesi’ni Kapaklı’ya kazandıracağız. Ayrıca bakanımızla Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını görüştük, Temmuz ayında ihaleye çıkılacağını söylediler. Emniyet binası hastane ile hükümet konağı arasına inşa edilecek. Adliye binası ile ilgili yer yapılmayacak, yer kiralanacak. 20 milyonluk bir meslek lisesini Türk Metal Sendikası’nın ve hayırseverlerin yardımıyla ilçemize kazandıracağız” dedi.

 

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

 

Basın mensuplarının doğalgaz çalışmalarıyla ilgili sorusunu cevaplayan Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “ Bu bölgede doğalgaz var. Bununla ilgili Enerji Bakanımızın açıklamasını bekliyoruz. Bakanlığımız zamanı geldiğinde açıklama yapacak” dedi. Termal su için MTA’nın raporunu beklediklerini kaydeden Başkan Mustafa Çetin, “ Suyu 1500 metrede 70 dereceye kadar sıcak su elde ettik. MTA Raporunu bekliyoruz. Rapor geldiğinde termal su çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da görüşme yapacağız. Oraya oteller zinciri yapılacak bir de tarımsal sulama yapılacak. Suyun raporuna göre yol yürüyeceğiz. Önümüzdeki günlerde rapor gelecek biz de süreci takip ediyoruz” dedi. Hızlı tren projesi ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Yel, “ Çerkezköy’de istasyon var zaten. Tekirdağ’da iki tane tren istasyonu olacak. Bir tanesi Çerkezköy bir tanesi de Karıştıran tarafında bir yerde olacak. Karıştıran’la Ahımehmet Köyü arasında bir yerde olacak” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10