Ev sahibi olacakken dert sahibi oldular

Çerkezköy'de yaşayan Çekiç ailesi, ev sahibi olmak isterken, dert sahibi oldu. Ev alma hayali ile iddiaya göre biriktirdikleri 56 bin TL'yi emlakçıya veren Onur-Zeynep Çekiç çifti emlakçının kendi

Çerkezköy 20.06.2021 18:25:00 0
Ev sahibi olacakken dert sahibi oldular

Her şey Zeynep Çekiç’in ev hayalleriyle başladı. Eşi Onur Çekiç ile konuştuğunda başlarını sokacakları bir ev, bir yuva edinmek için biriktirdikleri parayla kredi alırız ümidiyle internette, sosyal medyada gezinirken, bir ilana denk geldi. İlanın sahibine ulaştıklarında ise aradıkları evi, aradıkları şartlarda alabileceklerini söylediler. Sadece ne kadar paranız var dendi ve hikaye buradan başladı.

 

210 BİN TL’YE ANLAŞTIK

 

Ev ilanına girdiklerini kaydeden Zeynep Çekiç, “ Çerkezköy’de emlakçılık yapan Adil beyi aradık ve görüştük. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bir eve götürdü bizi. Eve baktık, evi beğenmedik. Bizi akşam saatlerinde 3 defa aradı. Başka bir ev göstereceğini söyledi. Ondan sonra diğer daireye gittik. Gösterdiği diğer daireyi beğendik. Tam aradığımız ev bu dedik. Dairenin fiyatının 210 bin TL olduğunu söyledi. 210 bin liraya anlaştık. Amcasının evi olduğunu ve sahibinin İstanbul’da olduğunu söyledi. İlk başta 10 bin TL kaparo istediğini söyledi. Kredimiz onaylanmazsa paramızı geri alabilir miyiz diye sorduğumda alabileceğimizi ifade etti. WhatsApp üzerinden yazışmaya başladık kredimiz çıktı mı, çıkacak mı diye. Bu sırada emlakçı, eşimle olan irtibatı artırmaya başladı. Ve 10 bin TL daha, 5 bin TL daha, 3 bin TL daha, toplam 56 bin TL’yi emlakçıya verdik. Emlakçı ‘krediniz çıktı, onaylandı, ekspertiz gelecek’ dedi. Eşimden eksper parası istedi. 850 TL. Ama eşim 3 bin TL yatırdı” dedi.

 

BENİ OYALAMAYA BAŞLADI

 

Çerkezköy’de yaşayan fabrika işçisi baba Onur Çekiç, “ Fevzipaşa Mahallesinde kirada oturuyorum. Ufak bir birikimimiz vardı. Kredi kullanarak ev sahibi olma hayalimiz vardı. Farklı zamanlarda Adil I. isimli emlakçıya ilk etapta 10 bin TL verdim. Birkaç gün arayla beni arayarak tekrar para istedi. Ödemelerinin olduğunu, sıkışık olduğunu söyledi. Ben de tamam dedim. Tekrar buluştuk. Hatta bir gün çalıştığım işyerine bile gelip beni oradan aldı. Ona para verebilmem için, vakit kaybetmememiz için. O gün 20 bin TL para verdim. Birkaç gün geçtikten sonra tekrar aradı ve para istedi. Sıkışık olduğunu söyledi. Biz tamam dedik. Tekrar para verdik. Bize zaten ‘krediniz onaylandı, en kısa sürede tapuyu üzerinize vereceğiz demişti bu şahıs. Expertiz hesabı verip Hakan B. adına 850 TL para yatırdım. Biz bu şahsa güvenip 3-4 defa olmak üzere toplam 56 bin TL para verdim. En son 3 bin TL kendi hesap numaramdan ona atmıştım. Çok acil olduğunu söylemişti. Ben de hesabımdan ona en son 3 bin TL para attım” diye konuştu.

 

DOLANDIRILDIĞIMIZI DÖRT AY SONRA ANLADIK

 

Adil I. ile son olarak 5 Haziran günü WhatsApp üzerinden konuştuklarını kaydeden Çekiç, “ Telefonları açmıyordu daha sonra dönüş yapıyordu. Ankara’dayım, Edirne’deyim diyerek bizi her gün oyaladı. Daha sonra sinirlenerek paramı yatırmasını istedim, kendisi de 3-4 gün benden mühlet istedi. Parayı ayın beşinde şirkete yatıracağını söyledi. Bu süre zarfında şahsı aradım fakat bir daha kendisine ulaşamadım. Ağabeyinin iş yerine gittiğimde kardeşi ile altı yıldır görüşmediğini söyledi. Dolandırıldığımızı ise dört ay sonra anladık. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek Adil I. isimli kişiden davacı oldum. İnsanlara güven olmadığını anladım. Kimse parasını başkasına vermesin. Bankadan parasını yatırsınlar. Biz güvendik verdik ve mağdur olduk. Devletimize ve hükümetimize güveniyorum” dedi.

 

"AİLE OLARAK ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"

 

Ailece çok zor durumda olduklarını kaydeden iki çocuk annesi Zeynep Çekiç, “ Eşim, Ramazan Bayramı öncesi aldığı maaşı bile o şahsa verdi. Bu durumda kiramızı bile veremedik. Senelerdir yemedik, içmedik, giymedik para biriktirdik. Gerçekten aile olarak çok zor durumdayız. Yargı mücadelemizi sürdüreceğiz. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına gidip emniyetteki ifademizi vereceğiz. Kısa sürede adalet yerini bulur. Ev sahibi olacakken dert sahibi olduk” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10