Vali Yıldırım'dan Çerkezköy çıkarması

Çerkezköy'e bir dizi ziyaret gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım şehit komiser yardımcısı Erdem Uçar'ın ailesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lise

Çerkezköy 21.06.2021 16:55:00 0
Vali Yıldırım

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ilk olarak 25 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Sarıyer’de bulunan Adile Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim atışı yapıldığı esnada arkadaşının kaza kurşunu ile şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Vali Yıldırım, şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenerek “sizler bize şehidimizin emanetisiniz bizler, her zaman şehit ailelerinin yanındayız” diye konuştu. Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutamı Kd. Alb. Osman Kılıç eşlik etti.

 

 

BECERİ ATÖLYELERİNİN AÇILIŞINI YAPTI

 

Şehit ailesinin yanından ayrılan Vali Yıldırım protokol üyeleriyle birlikte Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi’nde Tasarım Becerileri Atölyeleri’nin (Müzik Atölyesi, Resim Atölyesi, Ahşap Tasarım Atölyesi ve Robotik Kodlama Atölyesi) açılışına katıldı. Ziyarette Müzik Atölyesi’nde öğrenciler kısa bir gösteri sunarak yeteneklerini gösterdiler. Okulda öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet eden Vali Yıldırım, “ Sizler geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren kişilersiniz. Yarının Türkiyesi’ni sizlerin yetiştirdiği çocuklarımız, gençlerimiz şekillendirecek. Pandemi nedeniyle bir buçuk yıldır sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Sizlerde eğitimlerini online olarak verdiniz. İnşallah pandeminin bitmesiyle birlikte Eylül ayında öğrencilerle birlikte derslere başlarsınız” dedi.

 

 

PROJEYİ İNCELEDİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutamı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Hayırsever İş Adamı Ahmet Çetin’in yer aldığı ziyarette Vali Yıldırım Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’ni ziyaret ederek okulun öğrencilerinden Emre Muncug’un tasarladığı ve TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda İstanbul Avrupa Bölge birinciliği ve final yarışmasında Türkiye ikinciliği ettiği projeyi inceledi. Okulun öğrencisi Emre Muncug,  yağmurun tespit ve analizini yapan “Minor Meteor” isimli projesini tanıtarak Vali Yıldırım ve protokol üyelerine bilgi verdi. Ziyaretleri sırasında öğrencilerle sohbet eden Vali Yıldırım, öğrencilerin birikimlerini mezun olduktan sonra diğer öğrencilerle paylaşmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

 

KÜTÜPHANE AÇILIŞINA KATILDI

 

Vali Aziz Yıldırım, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla yapılan ve içerisinde 500 civarında kitap bulunan Z Kütüphane açılışına da katıldı. Açılışta konuşma gerçekleştiren Vali Yıldırım, “ Bugünün şartlarında bilgiye ulaşmak kolay ama elinizde uygun araçlarınız varsa bilgiye ulaşmak mümkün. Eskiden kütüphanelerimiz bilgiye ulaşmanın en mutlak yöntemi idi. Bugün milyonlarca kitaba, milyonlarca dökümana, her konu hakkındaki bilgiye cebinizdeki akıllı telefonlardan erişmeniz mümkün oluyor. Bugünün kütüphaneleri belki hacim olarak küçük ama içine girdiğinizde uygun donanımlarla da donatıldığı için çok rahatlıkla daha fazla bilgiye ulaşabilmenin mümkün olduğu bir alan. Üstüne üstlük bilgisayarlarda Z kütüphanelerde dünyanın dört bir yanındaki kütüphanelere de erişmek mümkündür. Bu kütüphaneler bazen milli kütüphaneler, devletlerin kütüphaneleri aynı zamanda üniversitelerin ve bilime hizmet eden vakıfların kütüphaneleri oluyor. Buradaki kütüphanelere de erişmek çok kolay ve bunlardaki bilgileri alarak kendimizi daha donanımlı hale getirmek de mümkün oluyor. Bu Z kütüphanelerde gençlerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz faydalanacaklar. Dünyaya daha hazır öğrencilerin buradan mezun olmasına vesile olacaktır. Bu Z kütüphanenin açılmasına vesile olan ve burada öğrencilerimize rehberlik edenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

30 TABLETİ ÖĞRENCİLERE DAĞITTILAR

 

Kurdele kesiminin ardından kütüphaneyi gezen Vali ve beraberindeki protokol üyeleri Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Çapa İç ve Diş Ticaret Sanayi Ltd. Şti. (20) ve Suart Yapı (10) tarafından Çerkezköy Kaymakamlığı’na hibe edilen toplam 30 tableti protokol üyeleriyle birlikte öğrencilere dağıttı. Vali Yıldırım daha sonra Yunus Emre İlkokulu’nda aynı anda 50 öğrenciye hizmet sunabilecek kapasitede olan, içerisinde bilgisayar,  satranç masası ve takımı, akıl zeka oyunları masası ve takımı ile 2000 kitap bulunan Z kütüphane açılışına katıldı.  Kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Yıldırım, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

JANDARMA VE EMNİYETİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Yıldırım Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutamı Kd. Alb. Osman Kılıç ile birlikte Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin’den bilgi aldı. İlçe Jandarma Komutanlığından ayrılan Vali Yıldırım son olarak Çerkezköy Gazi Polis Merkezi Amirliğini de ziyaret ederek Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10