Çetin: Yıldızkent kavşağı projesi 26 Temmuz'da ihaleye çıkacak

Kapaklı'da trafik sorununu azaltmak amacıyla hazırlanan 'Yıldızkent Kavşağı' projesinin ihale tarihi belli oldu. Yıldızkent kavşağında meclis üyeleri ve partililer ile basın açıklamas?

Kapaklı 21.06.2021 17:27:00 0
Çetin: Yıldızkent kavşağı projesi 26 Temmuz

Yıldızkent Kavşağında Pazartesi günü saat 14.00’de basın açıklaması gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Trakya’da Çerkezköy ve Kapaklı sanayi şehri olması hasebiyle yoğun bir göç dalgasıyla sürekli büyüyen, gelişen, göç alan bir yer ve buna bağlı olarak da ilçemizin önemli bir kavşağı olan Yıldızkent Kavşağı dediğimiz 5 ayrı koldan gidiş-geliş, 10 ayrı bağlantısı bulunan bu kavşakta çok yoğun bir trafik sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Geçmiş dönemden bu yana ilçe başkanlarımız, il başkanlarımız, milletvekillerimiz yoğun bir mesai harcayarak buradaki bu mağduriyeti, kangren haline gelmiş olan bu sorunu çözmek amacı ile bu konuyu gündeme taşımışlardır” diye konuştu.

 

 

ANKARA’DA HEP DİLE GETİRDİK

 

Çetin, “27 aydır Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Ankara’ya her gittiğimizde Yıldızkent Kavşağında yaşanan sorunları dile getirmeye çalıştık. Hem külliyede hem bakanlıklarda her yerde bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini ve sadece Kapaklı halkını değil bölge halkının tamamının bir mağduriyetinin olduğunu anlatmaya gayret ettik. Bu anlamda ilçe başkanımız, il başkanımız, milletvekillerimiz Mustafa Yel ile Çiğdem Koncagül,  tabi ki Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Mustafa Şentop hocamız, çok ciddi destekleriyle konu bakanlıklara defalarca iletilmiş çözümün üretilmesi ile ilgili gayretlerde bulunulmuştur. Buradan Kapaklı halkı ve bölge halkı adına hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

CUMHURBAŞKANIMIZA İLETTİM

 

Çetin, “ Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Şehir Hastanesinin açılışına gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuyu anlatma fırsatı buldum. Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da kendi ifadelerimi ve notumu ciddiyetle dinledi ve talimatını verdi. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir süreç yürütüldü ve en nihayetinde bugün Kamu İhale Kurulu’nun EKAP sayfasında ihalenin tarihi ilan edildi” dedi.

 

2023’TE HEP BİRLİKTE AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

 

İhalenin 26 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacağını ifade eden Çetin, “ İhalenin yapılmasının ardından tahmini olarak işe Ekim ayında başlanacak. İşin süresi ise yer tesliminin ardından 450 gündür. Yani ihale süreci, yer teslimi ve inşaat süresiyle beraber 2023 yılının ilk aylarında inşallah iş tamamlanacak ve inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında biz burada kurdeleyi hep beraber keserek halkımızın hizmetine sunacağız. Bu süreç gerçekten kolay olmadı. Uzun emekler ve gayretler edildi. Çabalar gösterildi. Önce bu projenin dal-çık şeklinde yapılmasını arzuladık. Ancak DSİ’nin verdiği raporlara göre burada oluşabilecek baskınlardan dolayı mağduriyet yaşanmaması açısından üstten bir viyadük bağlantısı şeklinde bir proje yapıldı. Bin 70 metre uzunluğunda bir köprü inşa edilecek. Bu köprüye bağlı olarak bir projeyi daha ilave ettik. O da Çerkezköy’den gelirken benzinliği geçtikten sonraki bağlantı. Sanayi kuruluşlarına geçtiğimiz bağlantı köprüsünden Bahçelievler, Anafartalar Caddesi’ne de bir bağlantı gerçekleştirerek Bahçelievler’den Pınarça’dan ya da Alaaddin Caddesi’nden gelen servislerin Yıldızkent Kavşağı’na uğramadan direkt sanayiye geçişlerini sağlayacak bir projeyi de bu projenin içerisine dahil ettik. Orada bir yonca bağlantısı yapılarak mevcut bağlantının yapılması sağlanacak. O da bu projenin içerisinde hayata geçirilecek” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Projenin Kapaklı’ya ve tüm Tekirdağ’a hayırlı olması temennisinde bulunan Çetin, “ İnşaat süresinde yaşanacak olan trafik yoğunluğunu azaltmak için Karayolları 1. Bölge Müdürümüzle görüşmeler yapacağız. Bu alternatif çözümleri üreterek buradaki yoğunluğu azaltma gayretinde olacağız. Büyük bir projeden bahsediyoruz. Bu projenin inşaatı ise bir yılı geçecek. Buna paralel olarak yoğunluk yaşayacağız. Akabinde proje tamamlandığında şehrimize değer katacak belki de şehrimizin bir gerdanlığı olacak. Başta cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere TBMM başkanımız sayın Mustafa Şentop hocamıza, milletvekillerimize, il başkanımıza, ilçe başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10