Çetintaş: Başkanlık makamı ağlama makamı değil

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ilçe teşkilatında basın toplantısı gerçekleştirerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Ç

Çerkezköy 22.06.2021 18:42:00 0
Çetintaş: Başkanlık makamı ağlama makamı değil

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş Çerkezköy’ün altyapısının yenilenmesi için İller Bankası kredi talebini değerlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde kredi ile ilgili açıklama yaptığını kaydeden Çetintaş, “ Bu konuyla ilgili başkanımızla, milletvekillerimizle görüştük. Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bununla ilgili defalarca açıklama yaptı. Bunla ilgili Kadir Albayrak, son açıklamasında ismimizi yanlış yazmış. Kendisinin hatası mıdır, basın danışmanlarının hatası mıdır? Konuyu düzeltsinler. Burada bazı gazeteciler de konuyla ilgili yazı yazmış. Benim adım Kamil Çetintaş” diye konuştu.

 

KADİR BAŞKAN AYRIMCILIK YAPIYOR

 

Çetintaş, “ Konu bizim dışımızdadır. Büyüklerimizin uhdesinde olan bir karardır. Biz konuyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık ve büyüklerimize konuyu ilettik. Yakın zamanda çalışması tamamlanacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı’nın kredisinin onaylanmasına rağmen çalışmayı yapmıyor. 60 milyon civarında bir kredinin onaylanmasına rağmen Kadir Başkan ayrımcılık yapıyor. Burada kendisi Çerkezköy’e kredi verilmiyor diye serzenişte bulunuyor fakat Kapaklı’nın onaylanmış kredisiyle ilgili çalışma yapmamaktadır” dedi.

 

SAAT 17.00’DE PAYDOS EDİYORLAR

 

Atatürk Caddesinde devam eden çalışmalar nedeniyle esnafın büyük sıkıntı yaşadığını kaydeden Çetinatş, “ Asbesli borulardan su içiyoruz. Bu çalışmanın elzem bir şekilde yapılması gerekiyor fakat, Atatürk Caddesi’ndeki çalışmanın yetersiz olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü çalışmaya sabah başlanıyor, saat 17.00’da çalışanlar paydos ediyorlar. Bu proje ne kadar az sürede tamamlanırsa o kadar iyidir. Buradan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ve Çerkezköy Belediyesi'ne çağrıda bulunuyoruz. Çalışmanın süresini en aza indirmek için mücadele etsinler. Bu çalışmaların başlamasıyla birlikte caddede bulunan esnafımızın geliri ise yüzde 50 düştü. Bu konuda siyaset yapmak istemiyorum. Bu proje ne kadar minimize bir zamanda tamamlanır ise Çerkezköy için o kadar iyi olur” dedi.

 

PLANLI ÇALIŞSINLAR

 

İlçe merkezinde alt yapısı tamamlanan sokaklarda üst yapının yapılmadığını iddia eden Çetintaş, “Çerkezköy ilçe merkezinde gerçekten ciddi sıkıntılar var. Altyapı çalışmaları yapıldı ve kazılan sokaklar bir türlü kapatılmadı. Hatip Sokak’ta da ciddi derecede sıkıntılar bulunuyor. Sokağın çöktüğünü gördük. Oradaki esnaf ve vatandaşlarımız da mağdurdur. TESKİ ekiplerinin çalışmalarını planlı ve programlı yapması gerekiyor. Artık biz burada yetkililerle görüşmemizde ‘Biz TESKİ’nin arkasını toplamaktan bıktık’ diyorlar. Yani artık çekidüzen verilmeli ve planlı programlı çalışma başlatmalıdırlar” dedi.

 

VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR

 

Çetintaş, “ Kızılpınar mahallesinde vatandaşların evlerine su çıkmıyor. Konuyla ilgili Belediye Başkanımızla görüşmemizde bize şunu dedi ‘Hidrafor taksınlar’ yani bu çözüm değildir. Çerkezköy halkı bu makama teveccüh göstermiş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı göreve getirmiştir. Bu makam ağlama makamı değildir. TESKİ’nin battığı ve borcunun ise 960 milyon lirayı bulduğu söyleniyor. Bu olayla ilgili bir yetkilinin de açıklama yapması gerekiyor. Çerkezköy Belediyesinin 200 milyon gibi devasa bir bütçesi bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamasında sokak sokak belirtmiş, asfaltlanacağını söylemiştir. Şunu da buradan belirteyim ‘Dağ fare doğurdu’ Aradan 7 buçuk sene geçmiş, ilk defa bir asfaltlama çalışmasına gidilecek. Biz ekibimizle birlikte 3 aylık bir çalışma yaptık. Geçmiş dönem belediye başkanı Ali Ertem zamanında yapılan yollar bunlar. Hadi pandemi dönemi dedik ama belediye başkanımızdan, büyükşehirden aldığı sözleri yerine getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

2 HAFTA İÇİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

 

Devlet Su İşleri’nin ilerleyen günlerde ilçe merkezindeki derelerde temizlik çalışmasına başlayacağını kaydeden Çetintaş, “ DSİ tarafından Pınarça Deresi ile ilgili bir iyileştirme yapılmıştı. Burada yaz ayı boyunca sazlıklar ve otlar oluşuyor. Sizin de katılımınızla milletvekilimiz Mustafa Yel Çerkezköy programında DSİ’yi aramış ve çalışmanın yapılmasını istemişti. Bize de pazartesi günü ulaştılar, oranın temizleneceğini ve 2 hafta içinde çalışmanın yapılacağını söyledi. Ama sorumluluğun büyükşehirde olduğunu da ifade ettiler. Bakın koltuk ağlama makamı değildir. Buranın ıslah edilmesi, gerekli önlemlerin yapılması gerekmektedir. Çalışmalar başladığında biz tekrar orada basın açıklamasında bulunacağız ve derenin temizlendiğini herkese duyuracağız” dedi.

 

HALA GEÇ DEĞİL

 

Çetintaş, “ Kapalı otopark projesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bizim Belediye Başkan adayımız Süleyman Kozuva’nın projesinin uygulanması gerektiğini ifade ettik. Altta çarşının olduğu üstte otoparkın olduğu güzel bir projeydi. Belediyenin projesi ise tek katlı asansörlü sistemdir. Bakın hala geç değil. Bununla ilgili yeniden çalışma yapılabilir. Buradan bir kez daha bu konuyu gözden geçirmelerini istiyorum” dedi.

 

82 BİN DOZ AŞI YAPILDI

 

İlçe merkezinde devam eden aşılama çalışmalarıyla alakalı da bilgi veren Çetintaş, “ İlçe merkezinde pandemi nedeniyle yoğun bakımda yatan hasta sayısı yok seviyesindedir. Günlük aşılama ise 6 bin- 6 bin 500 civarında devam ediyor. Bunların 3 bini Devlet Hastanesi, geri kalanı ise sağlık ocaklarında ve özel hastanelerde yapılıyor. Bugüne kadar Çerkezköy’de 82 bin doz aşı yapıldı. Bugün itibariyle de yaş sınırlaması 25’e indi. Onun dışında 18 yaşına kadar sigortalı çalışanlar da aşı yaptırabiliyor. Buradan herkesin aşı olmasını istiyoruz. Sırası gelenler gitsin aşılarını olsun” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10