Aydeniz: Bu iş siyasi malzemeye çevriliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy'ün altyapısının yenilenmesi için İller Bankası kre

Çerkezköy 22.06.2021 19:34:00 0
Aydeniz: Bu iş siyasi malzemeye çevriliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya cevap veren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “ Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çerkezköy’e gelerek ilçe başkanlarıyla toplantı yapıp Atatürk ve Öztrak Caddesi'nde yapılacak olan projenin siyaset üstü mesele olduğunu, Çerkezköy’ün geleceğini ilgilendirdiğini ve hepimizin bu konuya el atması gerektiğini söyledi. Biz de orada düşüncelerimizi dile getirdik. Çerkezköy için çakılacak her türlü çivinin arkasında olduğunu ifade ettik” dedi.

 

BU KONU HERKESİ İLGİLENDİYOR

 

Projede planlama hatasının olduğunu kaydeden Aydeniz, “ Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesinin olmasına rağmen sanki Çerkezköy Belediyesinin projesiymiş gibi Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmalarını izliyoruz. Biz Cumhur ittifakının ortağı olarak Çerkezköy’ü ilgilendiren her konu bizleri de ilgilendiriyor. Fakat burada bir planlama hatası olduğunu görüyoruz. Biz kendilerinden bu projenin parasal bedelini gösteren bir dosya istedik. Orada gönderilen rakam ise 151 milyon TL’ydi. İki yıllık planlama olduğunu ve maliyetlerinin de artacağı söylenerek projenin 200 milyonu da geçeceği söylendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay partimize gelip sunum yaptığında ise ilk sorduğumuz soru ise ‘ parası hazır mı ?” dedik. Ortaya bir bütçe çıkacağı ve bir kısmının Çerkezköy Belediyesi, bir kısmının TESKİ, bir kısmının ise İller Bankası desteği ile olacağını söylediler” dedi.

 

ÖDENEĞİNİN HAZIR OLMASI GEREKİYORDU

 

Aydeniz, “ Şimdi ise İller Bankası'ndan krediyi alamadıklarını söylüyorlar. Kapaklı için onaylandı Çerkezköy için neden onaylanmadı diyorlar. Kapaklı için başvuran TESKİ’dir. Bu proje Kapaklı Belediyesi için onaylanmadı. TESKİ’nin yapacağı projeler için onaylandı. Bu siyaset üstü meseledir. Onaylanan krediyi Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ onaylattırıp almıyorlar. Siz mi siyasi malzeme yapıyorsunuz. Belki oranın da acil sıkıntıları vardır. Sırf burası için orayı bekletmeleri doğru değildir. Gönül ister ki bu proje başarılı bir şekilde bitsin ve vatandaşlar mağdur olmasınlar. Fakat ortada bir başıboşluk görüyoruz. Projeye başladılar 300 metrelik yerde 10 gündür çalışıyorlar. Oranın içinden çıkamadılar. Bu işlerde mesai mefhumu olmaz. Memur gibi sabah 08.00 akşam 17.00 olmaz. Esnafın mağduriyetini bir an önce çözümlemek için gece oraya proje koyar o müteahhit gece de çalışır. Parasal sıkıntı gördüğümüz için hele başlayalım para işini çözeriz diyerek bu iş olmaz. Bunun ödeneği hazır olacak ki müteahhit geldiğinde bu işi rahat yapsın. Bunlar gerçekten ağır işlerdir. Kapaklı'yı dayatarak İller Bankasına rest çekerek bu iş olmaz” dedi.

 

YAPAMAZSANIZ SORUMLUSU TABİKİ SİZ OLACAKSINIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ‘ Biz bu işi yapamazsak sorumlusu biz değiliz’ sözüne cevap veren Aydeniz, “ İller Bankası'nın topu taca attığını söylüyor. Yapamazsanız sorumlusu tabi ki siz olacaksınız. Projenin başladığına dair basın açıklaması yapıp kurdele kesip, kazma vuran sizlersiniz” diye konuştu.

 

PARA VARKEN YAPMADILAR

 

Aydeniz, “ 2016 yılı Ekim ayında göreve geldiğimizde Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ettiğimizde masaya asbest boruyu koymuştu. Serçe parmağı ile borunun içinden kahverengi toz çıkartarak ‘ İnsanlar bu suyu içiyor’ demişti. Bu soruna bir an önce el atacaklarını ve halk sağlığının en önemli sorun olduğunu ifade etmişti. O süre zarfında Çerkezköy Belediyesi'ne muazzam bir bütçe girişi oldu. O paralar varken, Büyükşehir Belediyesine ve TESKİ’ye ödenekler gelirken bu işlerin çaresine bakılmadı. Siyaseten alt yapı ve üst yapı çalışmaları başkanları zor durumda bırakır diye yapmadılar. Paranın olduğu zaman bunu yapmadılar, görsele, parklara ve konserlere paraları harcadılar” dedi.

 

BUNLAR İNSANA İNANDIRICI GELMİYOR

 

2019 Mart seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısında belediyenin 2014-2019 bütçesi olan 970 milyonun onaylandığını kaydeden Aydeniz, “ Çerkezköy’de gözle görülür eserleri Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. İlçe Belediyesi bu paralar varken kendi bütçeleriyle bu işleri yapabilirdi. Biz bunu mecburen soracağız. O gün para varken yapmadınız, şimdi ise İller Bankası'nı bahane ederek ‘ İşi yapamazsak sorumlu biz değiliz’ diyemezsiniz. Geçen beş yılın vaatlerine baktığımız zaman belediyeyi kazandıktan sonra beş yıllık master planlarını dağıttılar. İncelediğimiz 2014-2019 döneminde söyledikleri 100 projenin 40'ını ya da yaptılar yada yapmadılar. Vaatleri yapamadan ikinci dönemde de bir o kadar bülten bastılar. Öncekileri yapmadan bunları yapacağız dediler. Bunlar insana inandırıcı gelmiyor” diye konuştu.

 

BU PROJEDE ZORLANACAKLAR

 

Aydeniz, “ Pandemi nedeniyle ülke genelinde bir buçuk yıl ekonomik daralma yaşandı. Bazı faaliyetleri yapmak için de bunları bahane edemeyiz. Belediyelerin bütçeleri ve gelirleri var. Mahalle başkanlarımız Mahallerde vatandaşlarımızı dinliyorlar ve bizlere bilgi aktarıyorlar. Evlerinin önüne vatandaşlar normalde çöp konteyneri ister. Bizim vatandaşlarımız evlerinin önündeki çöp konteynerlerinin kaldırılmasını istiyorlar. Çöplerin toplanmadığını, dolup taştığı için çevreye mikrop saçıldığını söylüyorlar. Mahallerde çöp toplamıyorsun, Kızılpınar mahallesinde üçüncü kata su çıkmıyor. Sen bunların derdine düşmüyorsun, çok büyük projenin altına giriyorsun. Siz bu işi nasıl bitireceksini? İller Bankası istedikleri krediyi verse de Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi'nin zorlanacağını düşünüyorum. Çünkü profesyonelce bu işe girmediklerini, planlamada ve projelendirmede eksik kaldıklarını düşünüyorum. Kısaca yeterli ön çalışmaya yapmadılar. O yüzden tedirginiz. Bitirirlerse kendilerini de tebrik etmesini biliriz” diye konuştu.

 

SORUMLUSU SİZ OLACAKSINIZ

 

Aydeniz, “ Asfalt dökemiyorsun, asfalt yama makinesini filomuzu kattık diye övünüyorsunuz. Bunun övünülecek yanı yoktur. Demek ki asfalt dökemiyorsun, yama makinası almışsın. Çöpleri toplayamıyorsun, Çerkezköy’ü Atatürk ve Öztrak Caddesi'nden ibaret görüyorsun. Diğer mahalleleri görmüyorsun. Bunlarla alakalı çalışman yok. Bugün 200 milyonluk bütçeyi geçen projenin de altına giriyorsun. Para yok alırsak bitireceğiz, alamaz isek sorumlusu biz değiliz diyorsunuz. Biz buna karşıyız. Eğer bizi Cumhur ittifakının bir ortağı olarak görüyorlarsa destek olmaya hazırız. Vatandaşlarımızı hiçbir zaman mağdur etmeyiz. Gider Ankara’ya tüm vekillerimizle görüşürüz, bu iş yarıda kalmasın diye devlet eliyle bitirilmesi için de her türlü çabayı yaparız. Bu işin yavaş yavaş siyasi malzemeye çevrildiğini görüyoruz. Görüntüler gerçekten amatörce ve bu işin altından nasıl çıkacakları konusunda tedirginiz. İnşallah başarabilirler” dedi.

 

“PLANINI PROGRAMINI YAPAMADILAR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın göreve geldiği ilk zamanda altyapı sorununu çözeceğine dair sözünü hatırlatan Aydeniz; “Har vurup harman savrulmuş bir bütçe, bugün ‘Yapamazsak bunun sorumlusu sizsiniz’e döndü. Şimdi altından çıkamayacağın bir projeye giremezsin. Belediye çalışıyor diye görünmek için yapamayacağın bir projenin altına giremezsin.  Pandemi sürecinde işleri duran bir esnaf oldu. Şimdi bir de bu geldi. İller Bankası’ndan kredi gelmezse ne olacak? TESKİ eğer İller Bankası’ndan gelen paraya kaldıysa, bizden kesilen su paraları nereye gidiyor. TESKİ aldığı su parasıyla bile zarar ettiği söyleniyor.

Aldığı su paraları ile kendini döndüremiyor. Kadir Başkanımız sabah 04:00’te fotoğraf paylaşıyor, namazı kılar kılmaz çalışmalara başladık diyor. Ama bu altyapı çalışması sabah 09:00 akşam 17:00 şeklinde çalışılamaz. Bir müteahhit memur kafasıyla çalışamaz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10