Esnaflardan örnek hareket

Örnek bir sokak için kolları sıvadılar. Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak'taki esnaflar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından 2017 yılında yaptırılan 'ör

Çerkezköy 25.06.2021 12:59:00 0
Esnaflardan örnek hareket

Çerkezköy Butçular Sokak’taki 12 esnaf, sokağa farklı bir hava katmak için bir araya geldi.

 

“BELEDİYENİN ARKAMIZDA OLMASI GEREKİYOR”

 

Sokağın duvarlarını çizimlerle renklendirmeye başlayan ve fotoğraf çekilmek için özel alanlar oluşturan esnaflar, kendi imkanlarıyla aldıkları lastik, bidon ve saksılar ile sokağı güzelleştirmek için çabalıyor. Esnaflar adına konuşan Samet Kahraman, “Biz esnaflar olarak elimizden geldiği kadar sokağımızı güzelleştirmek için uğraşıyoruz. Kendi aramızda ‘sokağımız için neler yapabiliriz?’ diye konuştuğumuzda tüm esnaflar fikirlerini ortaya koydu. Daha sonra hep beraber kararlaştırıp bir kafede bir araya geldik. Planlamalarımızı yaptık. İlk olarak bidonlar alıp renklendirerek işe başladık. Lastikler aldık. Komşulardan saksılar topladık. Daha yapmak istediğimiz birçok çalışma var. Ağaçlara ışıklandırma yapmak istiyoruz. Sokak üzerinden geçen vatandaşların oturup soluklanabilmesini istiyoruz. Banklar var ama bu banklara yazın sıcak havalarda kimse oturamıyor, şemsiyeler konulabilir. Ağaçlara şemsiyeler koymak, ışıklandırmalar ile sokağımızı renklendirmek istiyoruz. Ancak bu çalışmaları biz yaparken belediyenin de arkamızda durması, bizi desteklemesi gerekiyor” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖYLÜLERİN BU SOKAKTAN HABERDAR OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Çerkezköy Belediyesi’nden destek istediklerini belirten Cihan Varış da, “Başkanımızın da arkamızda durmasını istiyoruz. Biz Çerkezköy’e örnek bir sokak kazandırmak amacındayız. Esnaf olarak sokağımızın göze hitap eden ve herkesin hayran kalacağı bir sokak olmasını istiyoruz. Çerkezköylülerin bu sokaktan haberdar olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BU SOKAK ÇERKEZKÖY’ÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

 

Sokakta yapmayı planladıkları daha birçok çalışmalar olduğunu, belediyenin de bu çalışmalara izin vermesi ve katkı sağlamasını istediklerini belirten Varış, “Biz sadece kendi sokağımız olduğu için çabalamıyoruz. Çerkezköy’e de vizyonel bir sokak kazandırmak amacındayız. Bu sokak Çerkezköy’ün önemli bir parçası. İlçenin en önemli caddeleri olan Atatürk ve Güveniş Caddelerinin ortasında kalan bir sokak. Hak ettiği değeri görmediğini düşünüyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 2017 yılında yaptığı çalışmalarla Butçular Sokak’ı örnek sokak olarak göstermişti. Ancak şu an örnek sokak değil. Bisiklet yollarını kuryeler kullanıyor ve çok fazla sürat yapıyorlar. Yolda tümsekler var. Yol dar olduğu için kazalara davetiye çıkarıyor, en azından set konulmasını istiyoruz. Sokağımızda sadece 1 tane çöp kovası var” dedi.

 

 

ÇALIŞMALARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIYORLAR

 

Butçular Sokak esnafı olarak İnstagram hesabı üzerinden butcularsokak isimli sayfa açtıklarını da sözlerine ekleyen Samet Kahraman, “İnstagram üzerinden sayfa oluşturduk. Bu sayfa üzerinden yaptığımız çalışmaları paylaşıyoruz. Dükkanlarımızı paylaşıyoruz. Öte yandan duvarlara yaptığımız çizimlerin önünde resim çekilen vatandaşları da paylaşmayı düşünüyoruz. İlerleyen günlerde etkinliklerimizi, kampanyalarımızı da paylaşacağız, çekilişler yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10