Başkonsolos Leon'dan Tekirdağ TSO'ya ziyaret

Filipinler İstanbul Başkonsolosu Arvin de Leon, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Tekirdağ'ın Türkiye ekonomisi açısından önemli bir kent olduğunu belirten Leon, pandemi sonrası iş

Tekirdağ 25.06.2021 16:09:00 0
Başkonsolos Leon

Başkonsolos Leon’u Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksel Karaevli, Genel Sekreter İrfan Ekici ve Özel Kalem Müdürü Aynur Yenipazarlı karşıladı.

 

İŞ BİRLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Tekirdağ ve Filipinler arasındaki ticari iş birliği konularının görüşüldüğü ziyarette Başkan Günay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ ekonomisine ilişkin bilgiler verdi. Tekirdağ’ın Türkiye’nin önemli üretim ve ihracat merkezleri arasında olduğunu kaydeden Günay, Tekirdağ TSO üyelerinin yeni pazarlara açılması ve küresel iş birlikleri kurması için yaptıkları çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Başkonsolos Leon’un ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Günay, benzer iş kollarına sahip firmalarla Filipinler’deki firmaları bir araya getirip ticareti geliştirme konusunda yapılacak etkinliklere olumlu baktıklarını söyledi.

 

TİCARİ İLİŞKİLERİ ARTIRMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Filipinler’in ilk İstanbul Başkonsolosu olan ve geçen yıl Aralık ayında göreve başlayan Arvin de Leon, konuşmasında ticari ilişkileri artırma çağrısında bulundu. Güneydoğu Asya’da yer alan adalar ülkesi Filipinler’in Tekirdağ firmalarıyla ticaret ve yatırımda iş birliği yapmak istediğini kaydeden Leon, Tekirdağ TSO üyesi firmalarla potansiyel iş birliği imkânları, fuar ve alım heyetleri konusunda birlikte çalışmak istediklerini belirtti. Tekirdağ’ın Türkiye ekonomisi için önemli bir kent olduğunu ifade eden Arvin de Leon, “Firmalarımız arasında yeni iş birlikleri oluşturmak adına Tekirdağ TSO’nun destekleri çok önemli. Bugünkü ziyaretimi başkentimiz Manila’ya raporlayacağım. Pandemi sonrası iş insanlarından oluşan heyetle yeniden Tekirdağ’ı ziyaret etmeyi istiyoruz. Tekirdağ TSO’ya nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

 

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay ise Tekirdağ ve Filipinler arasındaki ilişkilerin artması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, firmaları buluşturmak, ticaret ve yatırım fırsatlarını hayata geçirmek için gereken adımları atacaklarını ifade ederek ziyaretleri için Başkonsolos Leon’a teşekkür etti.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10