Vatandaşlardan çözülemeyen su sorununa tepki

Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar apartmanların üst katlarına su çıkmamasına isyan etti. TESKİ ekiplerinin kendilerine söylediği  ' su deposu kurun ve hidrofor takın' s

Çerkezköy 25.06.2021 18:03:00 0
Vatandaşlardan çözülemeyen su sorununa tepki

Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yıllardır apartmanların üst katlarına su çıkmamasına tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı. TESKİ ekiplerine tepki gösteren mahalleli Süleyman Günel, “ TESKİ’den gelen arkadaşlar su deposu kurmamızı ve hidrofor takmamızı istiyorlar. Bu Büyükşehir Belediyesine yakışır bir durum değildir. Ben niye hidrofor takıyorum. Benim alttaki komşumun suyu geliyor fakat dört ve beşinci katta oturan bir ailenin suyu maalesef gelmiyor. Defalarca çamaşır makinesini çalıştırmak zorunda kalıyoruz ve buna bağlı olarak da makinemiz bozuldu. Biz her seferinde çamaşır makinesi mi alacağız. Gerçekten Kızılpınar mahallesi için büyük bir sıkıntı ile karşı karşıyayız” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BU KADAR ACİZ Mİ ?

 

Sorunla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’den muhatap bulamadıklarını kaydeden Günel, “ Buraya defalarca geldiler ve resmen bizi uyutuyorlar. Böyle bir şey olamaz. Büyükşehir Belediyesine bu durum hiç yakışmıyor. Köyde yaşamıyoruz” diyerek yetkililere tepki gösterdi. Konuyu Çerkezköy Belediye Başkanı ve muhtara da ilettiklerini kaydeden Günel, “ Hatta TESKİ’den iki gün önce geldiler. Bana bahçeye su deposu kurmamı söylüyorlar. Ben bina sahibi değilim nasıl su deposu kurabilirim.

Hidroforu ben niye takıyorum niye su deposu kuruyorum? Büyükşehir bu kadar aciz mi bu konuda? “açıklamasında bulundu.

 

ÇOCUKLARIMIZI GECE UYANDIRIP BANYO YAPTIRIYORUZ

 

Gün boyu akmayan su nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Günel, “ Bir şekilde su gelmediği zaman alt komşularımızdan alıyoruz. Çocuklarımızı gece uyandırıp banyo yaptırıyoruz. Benim binamda TESKİ’de kayıtlıdır. Kullanmadığımız suyun cezası çıktı. Saat mi bozuk dedim. Yok dediler. 503 TL’yi ben kendi cebimden tekrar ödemek zorunda kaldım” dedi.

 

 

SORUN HALLEDİLSİN

 

Mahallede altıncı katta oturduğunu kaydeden Hurşit Aydın ise “ İki yıldır burada doğalgaz kullanmış değilim. Kışı ufo ile geçirdim ve yaz geldi yine susuzum. Bodruma depo da koyduk ve parasını da kendi cebimizden ödedik. Bu sefer toprak sahibi geliyor ve kilitliyor. Ben ne yapayım? Taşınayım ya da göç mü edeyim? Ne yapacağımızı bilmiyorum. Bu mahallenin sorunu hiç bitmiyor. Bir an önce su sorunun halledilmesini istiyoruz” dedi.

 

SU ÇIKMIYOR

 

2016 yılındı Kızılpınar mahallesine taşındığını kaydeden mahalleli Osman Turan ise, “ Aynı zamanda ben yöneticiyim. Burada oturduğum süre zarfında 10 bin TL’den fazla sadece hidrofora para harcadım. Toplarken de, takarken de sıkıntı yaşıyorum. Vatandaşlardan para istediğim zaman bu hidroforu bana söylüyorlar. Ben muhtarlara gittim ve TESKİ’ye başvurdum. Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da aradım. Bana hidrofor koyun biz arada basıncı artıracağız diyorlar. Bunlar hep yalandır. Üçüncü kata sular hidrofor olmadan çıkmıyor. Vatandaşların yüzde 80’i mağdurdur. Bu soruna yetkililerin bir an evvel el atmalarını istiyoruz. Perişan durumdayız. Çoluk çocuğumuza doğru düzgün banyo yaptıramıyoruz. Banyoda bir üst katlara hidrofor olmadığı sürece kombi çalıştıramıyoruz. Kombiye su veremiyoruz. Su veremeyince tabii ki şofben de çalışmıyor. Hiçbir şey de çalışmıyor. Vatandaşlar gece saat 3-4’te çocukların başını yıkamak zorunda kalıyor. Gece bir nebze de olsa su çıkmaya başlıyor. Ama gün içerisinde su hiç yok” dedi.

 

DERTLERİNE ÇARE OLMAYA GELDİK

 

Mahallede bulunan vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “ Biz vatandaşlarımızın sorunları için bugün buraya geldik. Biz daha önce buraya gelişimizde

Gültepe Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Atatürk Mahallesi’nin bir bölümünde üçüncü ve dördüncü katlara suların çıkmadığı şikayetlerini aldık. Ama bu şikayetler gittikçe artıyor. Çünkü burada dertlerine çare olan hiçbir yetkili kurum göremiyorlar. Bize ulaştılar. Bizim sesimiz AK Parti İlçe Başkanı olarak siz olun dediler. Biz de buraya geldik. Onların sesini sizin vasıtanızla Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a TESKİ genel müdürlüğümüze ve çalışanlarına sesleniyoruz” dedi.

 

VATANDAŞLARI SUYA KAVUŞTURUN

 

Bu sorunu yetkililerin ivedilikle çözmesi gerektiğini kaydeden Çetintaş, “Bu halk çok sıkıntıda ve su sıkıntısı yaşıyorlar. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da seslenmek istiyorum. Bu sadece TESKİ’nin işi değil, topu da taca atmayın. Bu vatandaşların sorunlarını gelin dinleyin.

Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısında da bu sorunu gündeme getirmeye çalışın. En kısa zamanda bu vatandaşları da suya kavuşturun” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10