Hacı Ali Rişvan güven tazeledi

S.S. 61 Nolu Kızılpınar Taşıyıcılar Kooperatifi'nin 2019-2020 yılları ve 24'üncü Olağan Kongresi önceki gün gerçekleştirildi. Tek aday olarak seçimlere giren Hacı Ali Rişvan, güven

Çerkezköy 27.06.2021 12:44:00 0
Hacı Ali Rişvan güven tazeledi

Önceki gün kooperatif binasında gerçekleştirilen kongreye Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As , Bakanlık temsilcisi Hüseyin Yücel, Kapaklı Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İlyas Akdiş, S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Müslüm Karagöz, kooperatif üyeleri katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Açılış ve yoklamanın ardından S.S. 61 Nolu Kızılpınar Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Rişvan konuşma gerçekleştirdi. Rişvan, “ Kooperatifimizin 2019-2020 yılları ve 24.Olağan Üstü Genel Kurul toplantısını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Sizleri bugüne kadar olduğu gibi bugün de birlik, beraberlik huzur içerisinde görmek, yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor ve beni de fazlasıyla mutlu ediyor. Yapacağımız toplantının hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Değerli vaktinizi ayırıp toplantıya katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

 

ÜÇ YIL OLARAK BELİRLENDİ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde 2019-2020 yılı yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde 2019-2020 yılı bilanço, gelir, gider, tablolarının incelenmesi ve okunması görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede gelir-giderin 133 bin TL olduğu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibrası gerçekleştirilen yedinci gündem maddesinde yer alan yeni yönetim ve denetim kurulunun görev süreleri üç yıl olarak oy birliği ile kabul edildi.

 

ÜYELİK AİDATİ 400 TL OLDU

 

Üye durumlarının görüşülmesinin ardından gündemin dokuzuncu maddesinde üye aidatları karara bağlandı. Gündem maddesi ile alakalalı konuşan Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan, “ 18 aydır pandemi dönemiyle sıkıntılı günler geçirdik. Üyelerimizden aidatlar alıyoruz ama geçtiğimiz yıllarda aldığımız 240 TL’lik aidatlar gerçekten yetmiyor. Esnaf olarak pandemi nedeniyle gerçekten zor bir süreç geçirdik ancak daha iyi olacağız” dedi. Yapılan görüşmelerin ardından aidat 400 TL olarak belirlenirken, üyelerden Temmuz ayından itibaren alınması oy birliği ile kabul edildi.

 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Gündemin son maddesinde huzur hakları görüşülürken, huzur hakkının bin 500 TL olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.  Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından seçimlere geçilirken, başkan Hacı Ali Rişvan güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Rişvan başkanlığındaki yönetimde Medet Toprakçı, Mehmet Şahin, Servet Taşkıran, Özgür Ağgündüz, denetim kurulunda ise Tayfun Buzkuş ve İsmail Turan yer aldı.

 

SİZİN MENFAATLERİNİZİ SONUNA KADAR SAVUNDUM

 

Kendisini bu göreve yeniden layık gören herkese teşekkür eden Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan,”  21 yıllık kooperatif başkanlığım süresince kooperatifimizin en iyi yerlere gelmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçmadım. Sizlerin menfaatlerini sonuna kadar savundum. Bu noktalara gelmemizde her şeyin başı adalet ve hakkaniyet olduğunu düşünmekteyim. Başkan olduğum süre boyunca bu düşünceden ayrılmayacağım. Daha önce de olduğu gibi bundan sonra da esnafım adına elimizden geleni fazlasıyla yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Genel Kurulumuz hepimize hayırlı olsun. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

KONGRE HAYIRLI OLSUN

 

Kongrenin ardından konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “ Bugün kongrenize katılım sağladım. Birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiğiniz kongrenizin bütün kooperatiflere örnek olmasını istiyorum. Bundan sonra yapılacak kongrelerinde aynı huzur içinde yapılmasını arzuluyorum. Bu bizim birlik beraberliğimizin en önemli işaretidir. Geçen yıl Mart ayından bu yana esnafımız ve vatandaşlarımız pandemi sorunu ile karşılaştı. Bu süreçten sonra esnafımızda büyük sıkıntılar oluştu. Tam kısıtlamalar ve ara kısıtlamalar oldu. Bununla beraber biz bunları size ilettik. Burada alınan kararlara uyduğunuz ve özverili çalışmalarınızdan dolayı vatandaşları mağdur etmediğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirilen kongre üyelerimize, Kızılpınar’a ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10