11 mahallede afet eğitimi verildi

Malkara Kaymakamlığı öncülüğünde, Malkara Belediyesi'nin destekleriyle, Tekirdağ AFAD Müdürlüğü ve Malkara Kent Konseyi iş birliğinde Sarıpolat, Haliç, Izgar, Kadıköy, Deveci, Teteköy,

Malkara 27.06.2021 14:26:00 0
11 mahallede afet eğitimi verildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından 2021 yılı “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Bu doğrultuda Malkara’da afet eğitimleri verilmeye devam ediyor.

 

TÜM MAHALLELERDE DEVAM EDECEK

 

Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, vatandaşların afet farkındalığının geliştirilmesi amacıyla Izgar Mahallesi’nde düzenlenen eğitime katıldı. Yapılan eğitimlerde AFAD yetkilileri ve gönüllüleri, mahalle sakinlerine başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları kazandırmak için slayt gösteri şeklinde teorik olarak bilgilendirmelerde bulundu. Malkara Kaymakamlığı öncülüğünde, Malkara Belediyesi’nin destekleriyle, Tekirdağ AFAD Müdürlüğü ve Malkara Kent Konseyi iş birliğinde 2021 Yılı Afet Eğitim Programı kapsamında eğitimler 12 Ağustos’a kadar Malkara’nın tüm mahallelerinde yapılmaya devam edecek.

 

Haber / Sevde Gül MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10