Şahin: Yerli ve milli tohumda büyük aşama kaydedildi

Namık Kemal Üniversitesi Tohumculuk Vadisi yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rektör Şahin, Trakya Tohumculuk Vadisi ile alanında Türkiye'de başka bir örneği

Tekirdağ 28.06.2021 12:36:00 0
Şahin: Yerli ve milli tohumda büyük aşama kaydedildi

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr.  İsmet Başer, Önder Çiftçi Derneği Başkanı İmdat Güngör, Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alpay Balkan, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Abdurrahman Erdoğan ve Önder Çiftçi Derneği Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Bezirgan, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’i ziyaret etti.

 

REKTÖR ŞAHİN’E BİLGİ VERİLDİ

 

Ziyaret kapsamında, Trakya bölgesinde alternatif yem bitkisi olarak acı bakla bitkisinin yaygınlaştırılması amacıyla yapılan ve yapılacak çalışmalar konusunda ve Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Ticaret Borsası ve Önder çiftçi Derneği’nin katkılarıyla, Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan İklimsel Değişim Kontrol Merkezi (Kuraklık ve Soğuk Test Merkezi) ve “Trakya Tarım akademisi” çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin’e bilgi verildi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Prof. Dr. Şahin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin Trakya Tohumculuk Vadisi ile alanında Türkiye’de başka bir örneği olmayan iş birliğinin temelinin atıldığını, böylece yerli ve milli tohum üretiminde büyük bir aşama kaydedildiğini, bütün bunlara ek olarak bünyesine kattığı yeni projelerle bu iş birliğini yeni platformlara taşıyarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10