İstanbul polisi cinayetin, Çerkezköy polisi merminin sebebinin peşinde

Geçtiğimiz gün İstanbul Büyükçekmece'de Çatkapı adlı restaurantta çıkan kavga sonucu Selim Erdeğer yaşamını yitirirken, olaya karıştıkları iddia edilen Cezayir G., Taner S., Ahmet Ç.

Çerkezköy 28.06.2021 20:16:00 0
İstanbul polisi cinayetin, Çerkezköy polisi merminin sebebinin peşinde

İddiaya göre Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın arkadaşlarıyla yemek yediği esnada masasındaki bardağa bir adet mermi bırakan Ahmet Ç.’nin, mermili mesaj olayının ardından 24 saat geçmeden beraberinde arkadaşları Cezayir G., Taner S. ve Doğuş M. ile Büyükçekmece’de müzik eşliğinde yemek yiyip eğlendikleri esnada Selim Erdeğer ile henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştığı, ardından da kavga ettikleri kaydedildi. Olay sonrası Ahmet Ç.’nin diğer arkadaşlarının da Erdeğer’i tekmeleyerek dövüp, ölümüne sebebiyet vermeleri, ardından maktulü olay yerinde bırakarak kaçmaları güvenlik kamerası kayıtlarına an be an yansırken, olay anına ait görüntüler sosyal medyaya da yer aldı. 

 

CİNAYETİN FAİLLERİ ARANIYOR

 

Cinayete ilişkin İstanbul Cinayet Büro ekipleri özel bir ekip kurarak cinayet faillerinin ararken, Çerkezköy polisi de, geçtiğimiz hafta Tokoçin Restaurant’ta arkadaşlarıyla yemek yediği esnada Vahap Akay’ın bardağına mermi bırakarak, yapmadığı plan değişikliği için Akay’a gözdağı verdiği, ardından da olay anının görüntülerinin ortadan kaldırılmasını sağladığı iddia edilen kişilere yönelik soruşturma başlattı.

 

MESAJ, MERMİYLE  VERİLMEK İSTENDİ

 

İddiaya göre Kızılpınar’da jandarma arkasında bulunan belediyeye ait alan, dönemin Kızılpınar Belde Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından 2012’de sağlık alanına çevrilerek hastane yapılmak üzere Optimed Hastanesi’ne satıldı. Bakanlık hastane için buraya izin vermeyince, hastane sahipleri buraya hastane yapma projesinden vazgeçerek arsayı bir başkasına sattı. Arsanın yeni sahibi tarafından da zanlılardan birinin ailesine satıldığı iddia edilirken, faillerden hangilerinin söz konusu arsada hisselerinin olduğuysa soruşturma sonrasında ortaya çıkacak. Olayların fitilini ateşlediği iddia edilen arsanın sağlık alanından çıkartılıp ticaret alanına çevrilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a zaman zaman talepte bulunulurken, Akay bu talebe her defasında olumsuz karşılık verince iddiaya göre Akay’a mesaj, geçen hafta Ahmet Ç. tarafından Tokoçin Restaurant’ta mermiyle verilmek istendi.

 

İKİNCİ ŞOKU YAŞADI

 

Yaşadığı olayın şaşkınlığını üzerinden atamayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, arkadaşları tarafından eve bırakılmasının ardından olayın oluş anına ilişkin görüntülere ulaşmak isteyince görüntülerin su basması sonrası silindiğini öğrenmesiyle ikinci şoku yaşadı. Vahap Akay’ın masasına bardak içinde bırakılan kurşun, siyasi kulislerde şok etkisi yaratırken, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da bu olaylara ilişkin soruşturma başlatıp başlatmadığı kamuoyunda merak edilen konuların başında yer alıyor. Her iki olayın da şifrelerini HTS kayıtları çözecek.

 

Haber/ Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10