28 geri dönüşebilir konteyner yerleştirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği 'Sıfır Atık' projesi kapsamında

Kapaklı 29.06.2021 15:29:00 0
28 geri dönüşebilir konteyner yerleştirildi

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Kapaklı’da pilot bölge olarak belirlenen İnönü ve İsmetpaşa Mahallelerine kağıt, metal ve plastik atıkların toplanması için 28 adet konteyner yerleştirildi.

 

28 ADET KONTEYNER KONUMLANDIRILDI

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Sıfır Atık Müdürlüğü çalışmalarını devam ettiriyor. İlçede İnönü ve İsmetpaşa Mahalleleri pilot bölge olarak belirlendi. Bu bölgelerdeki esnaf ve vatandaşlara Kapaklı Belediyesi tarafından bilgilendirici broşür ve afiş dağıtımları yapıldı. Bu kapsamda pilot bölgede kullanılmak üzere toplam 28 adet kağıt, metal ve plastik atıkların geri dönüşüme kazandırılması için konteyner belirlenen mevkilere konuldu.

 

ÖNEM VERİYORUZ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyaya destek verdiklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülük ettiği bu proje kapsamında belediyemizde ilk olarak Sıfır Atık Müdürlüğü kuruldu. Bunun ardından ‘Hedef 0 Atık’ sloganı birçok çalışma gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda kadın ve erkek kuaförlerinde atık jiletlerin toplanması, tekstil ve cam atıkların toplanması gibi birçok farklı çalışma başlattık. Yeni bir çalışma olarak ilçemizde belirlediğimiz pilot bölgede kağıt, metal ve plastik atıkların toplanması ile geri dönüşüme katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bugün ekiplerimiz pilot bölgede 28 adet konteyneri farklı noktalara yerleştirdi. Bunun yanı sıra ekiplerimiz bölgedeki esnaf ve vatandaşlara bilgilendirici broşür ve afiş dağıtımı yaptı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10