Yeni içme suyu hattının şebekeye bağlantısı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ'nin ortak hayata geçireceği Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması 1. Etap çalışmalarının 1. Kısım

Çerkezköy 29.06.2021 15:40:00 0
Yeni içme suyu hattının şebekeye bağlantısı yapıldı

Atatürk Caddesi 1. Etap 1. Kısımda imalatı tamamlanan içme suyu hattına su verilmesi çalışmalarını gece geç saatlere kadar yerinde takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1. Etap 1. Kısım Altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Akay, “Projemizin 1. Etabı 1. Kısımda kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hattı imalatları tamamlandı. Pazar günü itibari ile 1. Etap 2. Kısım’da kanalizasyon ve içme suyu hatları imalatlarına başlayabilmek için yolun diğer yarısında asfalt kazıma çalışmalarına başladık. Kazınan asfaltı altyapısı tamamlanan bölgeye geçici olarak sererek, trafik akışını buradan sağlamaya başladık. Tamamlanan 1. Etap 1. Kısım’daki içme suyu hattına dün gece su bağlantısı yapıldı. İçme suyu hattına su verilebilmesi için yapılan planlı su kesintimiz Pazartesi saat 17.00’da başladı ve Salı 08.00’de sona erdi. Bu süre zarfında öz veri ile çalışan ekiplerimiz tamamlanan içme suyu hattına başarılı bir şekilde su bağlantısını gerçekleştirdi. Bugünden itibaren 1. Etap 2. Kısım’da kanalizasyon ve içme suyu hattı imalatı çalışmalarına başlıyoruz” diye konuştu.

 

 

ALT YAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ

 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattının yenileneceğini kaydeden Akay, “ 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 4 etapta yapılacak. Bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri süre gelen altyapı sorununu ortadan kaldıracağız” dedi.

 

İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK

 

Cumhuriyet Meydanı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı yapılacağını ifade eden Akay, “ Çerkezköy Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda modern bir Kent Meydanı yapacağız. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacağız. Ayrıca altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde üstyapı çalışmalarına başlayacağız. İki caddemizde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçireceğiz. Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattı yenilenecek. 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 4 etapta yapılacak. Bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri süre gelen altyapı sorununu ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

 

 SULAR ERKEN VERİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yenilenen içme suyu hatlarının devreye alınması nedeniyle Çerkezköy’ün büyük bir kesimini kapsayan planlı su kesintisi yapılacağını duyurmuştu. Yeni içme suyu hattının devreye alınması için TESKİ ekipleri bütün gece çalışırken, saat 12.00’da verileceği duyurulan sular, çalışmaların erken tamamlanması dolayısıyla sabah saatlerinde yeniden verilmeye başlandı. Sabah kalktıklarında musluklarından suların yeniden akmaya başladığını gören vatandaşlar “Teşekkürler TESKİ” demekten kendini alamadı.

 

4 SAAT ERKEN TAMAMLANDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı açıklamada, “ Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi 1. Etap altyapı çalışmalarımızda, yenilenen içme suyu hatlarımıza ana isale hattından su verilme işlemi tüm gece süren çalışmaların ardından planlanan süreçten 4 saat daha erken tamamlandı.  Gece boyu dinlenmeden çalışan TESKİ ekipleri başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10