Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.,

Kapaklı 1.07.2021 17:26:00 0
Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 26 Temmuz’da ihalesi gerçekleştirilecek Yıldızkent Kavşağı projesi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Çetin, “ Kapaklı her geçen gün değişip büyüyor. Buna bağlı olarak da beklentiler artıyor. Yıldızkent Kavşağı ile ilgili yıllardır uğraş verdiğimiz problemi ihale aşamasına getirdik. 6-7 yıldır süregelen sorunu Ankara’da bakanlıklarda dile getirerek, çözümün önemli ve gerekli olduğunu izah etmeye çalıştık. En son Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi açılışında konuyu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a anlattık. Hamdolsun kendisi bizi dinledi ve talimat vererek projenin uygulama aşamasına gelmesi ve ihaleye gelmesi tamamlanmış oldu. Bundan sonra bir takvim belirlendi. Riskler var ama yasal prosedürü içerisinde proje tamamlanacak. Aksaklık olması durumunda devreye girip gerekli girişimlerimizi yapacağız. Burasıyla ilgili 2 proje hazırlanmıştı. Birisi 1070 metre uzunluğunda köprülü geçiş, diğeri de bat-çık projesi idi. Sağanak yağışlarda oluşabilecek sel baskınları sebep gösterilerek ve Karagöz Gölü’nden gelen yağmur suyu kanalının da bat-çık projesine denk geleceğinden dolayı mümkün olamayacağını söylediler. En nihayetinde köprülü geçiş projesinin uygulanacağı kararına varıldı. Çok şükür 26 Temmuz’da ihaleye çıkacak. İnşallah bu proje hızlı bir şekilde tamamlanır ve ilçemize kazandırılmış olur. Buna bağlı olarak Bahçelievler Bağlantı yolu için de proje revizyonu yaptık, ihaleye ilave ettik. Bahçelievler’den OSB’ye direkt araç geçişi olacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin ilerlemesi esnasında hem valilik hem bakanlık nezdinde çevre yolunun zaruri ihtiyaç olduğunu anlattık.” diye konuştu.

 

İLÇEMİZE OKUL YAPILACAK

 

Türk Metal Sendikası ile geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile ilgili de bilgi veren Başkan Çetin, “Türk Metal Sendikası ile yaptığımız girişimler neticesinde Defacto fabrikasının hemen üstünde kalan bir alanda TMS tarafından kentimize 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve atölyeler kazandırılacak. Eğitim yuvamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu

 

 

ASFALT İHALEMİZ BİTİYOR

 

Çetin, “ Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile İller Bankası’nda almış olduğumuz kredi ile ilgili görüşme yaptık. Beklenti ve taleplerimizi ilettik. Kapaklı’nın gelecekte en büyük sorunlarından biri içme suyu. Kuyularımız 400 metre seviyesinde ve maalesef suyun kalitesi istenilen durumda değil. Ayvacık Barajı’nın yapılıp Kapaklı’ya suyun getirilmesi için çalışmamızı yaptık. O hat belirli bir yol kat etti. 2022 yılının ikinci yarısında Kapaklı’ya kadar suyun getirilebileceği söylendi. Ayvacık Barajı’nın suyu Kapaklı’nın ihtiyacının yüzde 25’ini karşılıyor. Yeni su rezervlerine ya da mevcut kuyulardan temin ettiğimiz suyu arıtmaya ihtiyacımız var. Geçen yıl TESKİ su rezervinin düşmesi sebebiyle 7 kuyu kazdı. Aldığımız numuneler neticesinde bu suyu arıtmamız gerekiyor. Kapaklı’da yeraltı şebekesi ile tespit ettiğimiz sorunu olan 4 cadde ve 1 sokak var.  Buraların yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon hatlarının yenilenmesini arzuluyoruz. Bahse konu 60 milyon buraya fazla gelecek, belki de 10 milyon bütçe gerekiyor. Geri kalan paranın dağılımını öncelik olan yerlere yapalım diye öneri getirdik. Asfalt ihalemiz bu yıl sonunda bitiyor. Karaağaç’ın ardından merkez mahallelerimizde yol çalışmalarımıza başlayacağız. Tespit ettiğimiz 5 noktanın üstyapı çalışmalarını en son yapalım istiyoruz. Maalesef değişik sebeplerden dolayı geçen yıl onaylanan kredimiz Çerkezköy’le bağlantılı sebeplendirildi ve ihale olmadı. Siyasete mal etmeden konuyu çözelim istiyorum. Bu konuda önceliğim değişti. Suyun kalitesini iyileştirelim istiyorum. Derelerimizin ıslah çalışmasını yapalım. Altyapı yapılacaksa tespit ettiğimiz 4 cadde ve 1 sokağın iyileştirilmesini yapalım. Böyle bir önerim var. Konuyu TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’e ifade edeceğim. Bu çözüm sağlık açısından önemli” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddeleri okunarak görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesinde Karaağaç Mahallesi 4765 ada 23 parselde bulunan 116 metrekarelik belediye hissesinin satışı konulu yazı oy birliği ile kabul edilirken, ikinci gündem maddesinde kadastro işlemlerinde kadastro ekipleri ile görev yapmak üzere altı bilirkişi oy birliği ile seçildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan bir adet eğitmenin çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda belediyeye Kentsel Tasarım Müdürü olarak atanan Özgür Çağlayan Çakmak ile ilgili meclise bilgi verildi. Gündemin beşinci maddesinde Kentsel Tasarım Müdürlüğü Görev yetki ve çalışma esaslarına dair yönetmelik konulu yazının plan ve bütçe komisyonuna havale edildiği toplantının altıncı gündem maddesinde yer alan Kapaklı Karaağaç Mahallesi Sanayi alanı uygulama imar planı revizyon plan notu değişikliği konusu da İmar Komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Boş kadro değişiklik cetveli konulu yazı oy birliği ile kabul edilirken, bir adet teknisyenin çalışma ücretinin belirlenmesi konusu ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde Doktor Tayfur Kepiç isminin Atatürk Mahallesi’nde bir sokağa verilmesi konusu İmar Komisyonuna havale edildi. Toplantı öncesi ek gündem olarak eklenen beş gündem maddesi görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan ek bütçe konulu yazı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Orman Alanlarında yapılacak imar planı ve altyapı çalışmaları için Orman Bakanlığı'nda yapılacak iş ve işlemler için belediye başkanına yetki verilmesi hususu oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

 

12’inci gündem maddesinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde silah kazası sonucu şehit olan Piyade Er Rıdvan Sağdıç’ın isminin bir sokağa veya caddeye verilmesi konusu İmar Komisyonuna havale edilirken, bir sonraki gündem maddesinde Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab’da şehit olan Komando Piyade Astsubay Yunus İşcan ve Piyade Uzman Çavuş Akın Acar’ın isimlerinin bir cadde ve sokağa verilmesi konusu da İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin son maddesinde ise Karaağaç Mahallesi Mehmet Akif Ersoy yanında bulunan parka Yahya Başaran isminin verilmesini içeren ek madde oy birliğiyle İmar Komisyonu havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısının ilk oturumu tamamlanırken, Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu 5 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10