Meclisten Başkan Akay'a tam destek

Çerkezköy Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nın 1'inci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy gündemini s

Çerkezköy 1.07.2021 18:01:00 0
Meclisten Başkan Akay

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Perşembe günü saat 15.00’de yapılan meclis toplantısına Hanefi Karataş, İbrahim Çekçi, Sait Yazı, Erkan Zümbül ve Mikail Çelik katılmadı.

 

MECLİSİMİZ PABUÇ BIRAKMAYACAKTIR

 

Toplantı öncesi geçtiğimiz günlerde oturduğu restaurantta yaşanan mermili tehdit olayı ile alakalı meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Vahap Akay, “ Basına yansıdığı kadar anlatacağım. Geçtiğimiz hafta Salı günü akşamı 3 meclis üyesi arkadaşım ile Çerkezköy’de bir restoranda yemek yerken, basından da okuduğunuz kadarıyla bir mermi tehdidine maruz kaldım. Çok detaylara girmek istemiyorum, merak eden olursa elbette anlatırım. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın yapacağı işler ile ilgili bu şekilde tehditvari durumlara ne Çerkezköy Belediye Başkanlığı ne şahsım ve inanıyorum meclisimiz pabuç bırakmayacaktır. Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan, kendi doğrularımızla, Çerkezköy adına doğrularla hayatımıza devam edeceğiz. Çerkezköy sokaklarında yine hep birlikte alnımız ak başımız dik yürümeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu noktada bugüne kadar beni telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten meclis üyelerine, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlarına, arayan, soran, bu noktada birlik beraberlik duygumuzu paylaşan herkese ben bir kez daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bütün meclisimizle beraber bu şekilde yaklaşımlara, bu şekilde tehditlere asla boyun eğmeden Çerkezköy’de hizmet süremiz boyunca bildiğimiz yoldan şaşmadan hayatımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YARGI MAKAMLARI PEŞİNİ BIRAKMAYACAKTIR  

 

Yaşanan bu olayı şiddetle kınadıklarını kaydeden AK Parti grup sözcüsü Adem İçli, “ Başınıza gelen tahlisiz olaydan dolayı AK Parti grubu olarak, tüm meclis üyelerimizle birlikte bu konuyu şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz. Sonuçta size yapılmış bir tehdit var; yüce meclisimizi, başkanlık makamını ve bizleri de ilgilendirir. Bu konuda gerekli yasal sürecin devam ettiğini umuyorum. Zaten sizde cevap verirsiniz yasal işlemler ile ilgili bizlere. Bundan sonrasının da zaten gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekse de devletimizin yargı makamları peşini bırakmayacaktır. Bizde AK Parti grubu olarak şiddetle kınıyor, sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyor ve bu konunun da takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

İNŞALLAH TEKRARI YAŞANMAZ

 

MHP grubu olarak Başkan Akay’a geçmiş olsun dileklerini ileten MHP grup sözcüsü Koray Önsel, “ Burada olayın muhatabı Vahap Akay değil aynı zamanda Çerkezköy Belediye Başkanı ve Çerkezköy Belediyesidir. Bizlerde bu konunun tehdit edilen kısmındayız. Dolayısıyla da size amasız, fakatsız, şartsız desteklerimiz tamdır, arkanızdayız. Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Temennimiz bu olayın faillerini bir an önce yakalanıp gerekli cezayı almasıdır. Adli mercilerin de bu konuda gereken cezayı vereceğini umut ediyoruz. İnşallah tekrarı yaşanmaz. Burada güzel işler yapılmaya çalışılıyor, bizde elimizden geldiğince sizlere destek olmaya çalışıyoruz. MHP İlçe Başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşım ve grubumuz adına bende geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Her iki gruba da teşekkür eden Akay, konuyla ilgili savcılık soruşturmasının başlatıldığını, ifadelerinin alındığını kaydetti.

 

 

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ İLETTİ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi tekrardan söz alan AK Parti grup sözcüsü Adem İçli, “ Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanımız Kamil Çetintaş ile birlikte Kızılpınar Gültepe, Namık Kemal ve Atatürk Mahallesine ziyaret gerçekleştirdik. Bu mahallelerde TESKİ’ye ait, belki meclisimizin gündeminde değil ama sizin önderliğinizde büyükşehir meclis üyesi arkadaşlarımızın da bu konulara eğilmesini ve gerekirse büyükşehir meclisine taşımalarına rica ediyoruz. Bu üç mahallemizdeki bazı sokak ve caddelerin üçüncü ve dördüncü katlarına su çıkmıyor. Bu konuyla alakalı yetkililerin

‘hidrofor takın’ gibi bazı söylemler olmuş. Hidrofor olmasına rağmen su hala çıkmıyormuş. Bunları not almanızı istiyorum. Ayrıca Hayri Batur Caddesinde vatandaşlarımızın ve esnafımızın sıkıntıları var. O caddede bulunan kasisler sökülmüş ve araçların çok hızlı gittiğini söylediler. Bu caddeye hız kesici koymamız gerekiyor” dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZIN SESİNİ DUYURMAMIZ GEREKİYOR

 

Atatürk ve Öztrak caddelerinde devam eden çalışmalara da değinen İçli, “ İşçilerimizin emeklerini hepimiz görüyoruz. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. Ama vatandaşlarımızın da iyiliği bizim iyiliğimizdir. Vatandaşlarımızın sorunu da bizim sorunumuz. Oradaki işçiliğin şartnamelere uygun olmadığını düşünüyorum. Dalyan Sokak’ta hala görüyoruz, Çerkezköy’ün bazı cadde ve sokaklarında da hala görüyoruz.  TESKİ’nin beton atıp ‘yaptık oldu’ mantığıyla iş yaptığını görüyoruz. Hatip Sokak, Dalyan Sokak ve Fevzipaşa’nın bazı yerlerinde yollar çöküyorlar. İş takibinin yeterince yapılmadığını düşünüyorum. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi olmak şartıyla servis duraklarının olduğu hatta Malkaçoğlu Caddesi’nin etrafındaki cadde ve sokaklar başta olmak üzere Bağlık, Veliköy, Kızılpınar ve her mahallemizde çok acil çözümler üretmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu sesini duyurmamız gerekiyor. Sizlerin de bu konulara eğilmeniz gerekiyor” dedi.

 

12 MAHALLEMİZDE ASFALT ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

 

İçli’nin açıklamalarına cevap veren Başkan Akay, “ Önümüzdeki günlerde ilçede asfalt atağı devam edecek. İlçe merkezinde 12 mahallede sıcak asfalt çalışması başladı. Kızılpınar mahallesinden sonra Fatih Mahallesi Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nin diğer tarafına geçeceğiz. Veliköy’de, Bağlık’ta, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde çalışmalarımız var, İstasyon Mahallesi’nde çok yoğun çalışıyoruz.

Bunların dışında ise soğuk asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Beton ihalemizi, kaldırım ihalemizi gerçekleştirdik. Altyapı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki 4 ay yoğun geçecek. Eksik olan yerleri tamamlamaya devam ediyoruz.Hayri Batur Caddesine iki tane kasis yaptırdık. İhtiyaç var ise yine yaptırırız. Bazı noktalarda yollarda çökme yaşandı evet ama çok derin kazılar yapıldı ve derin kazıların ardından Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ üstünü kapadı. Kendilerini işlerini doğru yapmaları konusunda uyardık” dedi.

 

AKIL VERMEK HADDİMİZ DEĞİLDİR

 

Kızılpınar’da bulunan üç mahallede yaşanan su sıkıntısının uzun yıllardan beri sürdüğünü kaydeden Akay, “ Bu noktada TESKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Vatandaşa ‘hidrofor takın’ diye bir söylem asla kullanılmamıştır. Vatandaşa ‘şu anda hidrofor ile çözüm gerekiyor ancak bu konu ile ilgili çalışmamız ve baskımız da sürüyor’ diye bir söylemimiz olmuştur. Vatandaşa akıl vermek haddimiz değildir” dedi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde beş adet belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilirken,  daha sonra gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 56 sayılı taşınmaz hakkındaki müzekkeresi görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Üçüncü gündem maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 17 sayılı protokol hakkındaki müzekkeresinin görüşülüp oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.06.2021 gün ve 57 sayılı satış hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Tekirdağ Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 Nolu parsel ile ilgili müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclis toplantısının Temmuz ayı Meclis toplantısının ilk oturumu AK Partili 10 Belediye Meclis Üyesinin Cumhuriyet Mahallesi Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne Çerkezköy Belediyesi’nin nakdi yardımda bulunması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi.

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

 

 Çerkezköy Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşüp, karara bağlamak üzere 5 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yeniden toplanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10