Ali Gürsu Ergene'nin ismi Saray'da yaşatılacak

Saray Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Mecliste görüşülen gündem maddeleri komisyonlara havale edilirken, Nisan ayında hayatını kaybeden Saray Belediyesi ve Teki

Saray 2.07.2021 15:49:00 0
Ali Gürsu Ergene

Saray Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, önceki gün Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş başkanlığında Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda Ali Gürsu Ergene Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gündemin ilk maddesinde Nisan ayında hayatını kaybeden Saray Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Gürsu Ergene’nin adının yaşatılması hakkında açıklama yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, “Büyükşehir’deki yapıp etmeleri neticesinde Ali Gürsu Ergene’nin haklı bir yeri olmuştur, nurlar içinde yatsın. Uygun gördüğünüz bir cadde, Büyükşehir’de Büyükşehir tarafından uygun görülen bir cadde kendi ismiyle anılsın teklifi geldi. Eğer burada başka teklifler varsa onları da masaya yatıralım. Bu konunun gündeme alınmasını ve daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değerlendirilmesini oylarınıza sunuyorum” diye konuştu. Başkan Erkiş’in açıklamasının ardından Ali Gürsu Ergene’nin adının bir cadde veya parka verilmesi oybirliğiyle kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Ek gündemin ardından ilgili gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilerek karara bağlandı. 5393 sayılı Belediye Kanunu gereğince Saray Belediye Meclisi, Ağustos ayında çalışmalarına ara vererek tatile girdi.

 

Haber/Sevim BOZKURT

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10