Meslek edindirme kursları devam ediyor

Ergene Belediyesi tarafından kadınların çalışma hayatında yer alarak aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri adına düzenlenen meslek edindirme kursları sürüyor. Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "TÃ

Ergene 6.07.2021 18:10:00 0
Meslek edindirme kursları devam ediyor

Kurslar arasında yer alan aşçı çıraklığı kursunda eğitimlerin Şef Gülbin Pekel tarafından sürdürüldüğünü kaydeden belediye yetkilileri, “Kendisine verilen görevleri hijyen kurallarına uygun olarak yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mutfak elemanı yetiştirme gayesiyle düzenlenen aşçı çıraklığı kursunda eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. İşe hazırlık evrelerine ilişkin bilgilerden kişisel bakıma, bulaşık yıkamadan, besin öğelerine, pişirmeye hazırlıktan pişirme tekniklerine kadar çok bilginin hem teorik hem de pratik olarak verildiği eğitimler Ergene Kültür Merkezi binasında özel olarak hazırlanan kurs merkezinde gerçekleştiriliyor” dedi.

 

“HOBİ KURSLARI DA DÜZENLİYORUZ”

 

Belediye Başkanı Rasim Yüksel de, “Yol, kaldırım, alt yapı çalışmaları çöp toplama hizmetleri gibi belediyeciliğin gerektirdiği asli görevler dışında kültürel ve sanatsal faaliyetlere, aile ekonomilerine katkı sunabilmek için meslek edindirme kurslarına da ağırlık veriyoruz. Bu doğrultuda yalnızca aşçı yardımcılığı değil, kuaförlük kursu, bilgisayar işletmenliği kursu, nakış ve mefruşat kursu gibi meslek edindirme kursları ile resim kursu gibi hobi kursları da düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HIZ KESMEDEN DE DEVAM EDECEĞİZ”

 

 Aşçı çıraklığı kursunu tamamlayanların daha sonrasında aşçılık kurslarına da katılabileceğini sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Sevgi Kenti Ergenemizde hemşerilerimize yönelik hizmetlerimize devam ediyoruz hız kesmeden de devam edeceğiz. Pandemi dönemi tedbirleri kapsamında bir süre ara vermek durumunda kaldığımız kurslarımızda yeniden başlattığımız eğitimler ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm kurslarımızı yine pandemi dönemini göz önünde bulundurarak Covid-19 salgını ile ilgili olarak alınan tedbirlere uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.Başkan Yüksel, aşçı yardımcılığı kursuna katılan kursiyerlerin elde edecekleri mesleki becerilerin yanı sıra yemek üretim tesislerinde, lokantalarda, oteller ve fabrikaların yemekhanelerinde yiyecek ve içecek üretimi ile yiyecek içecek satışı yapılan yerlerde çalışabilme imkanına da sahip olabileceklerini de kaydetti.

 

Haber / Sevde Gül MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10