Çerkezköy'de kurbanlıklar pazara indi

Kurban Bayramına iki hafta kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarça yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında hareketlilik arttı. Çadırlarını kurup hayvanlarını görücüye çıkartan s

Çerkezköy 6.07.2021 18:44:00 0
Çerkezköy

Erkan Oymak’ın Kırklareli Büyükmandıra’dan getirdiği, 33 bin TL’den satışa çıkardığı bin 300 kilogramlık ‘ Tosun’ ise şimdiden pazarın gözdesi oldu.


Kurban bayramına sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarça yolu üzerine kurulan kurban satış pazarında hareketlilik başladı.

 

PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLADI

 

Çerkezköy'de hayvan girişinin başlaması üzerine önceki gün  çeşitli kentlerden gelen besiciler, hayvanlarını çadırlara indirerek müşterilerini beklemeye başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında önceki gün itibariyle kente giriş yapabilen kurbanlıklar, veteriner hekimlerin kontrolünden sonra pazarlara alınıyor. Kontrolleri yapılan hayvanlardan hasta veya belirlenen kriterlere uymayanlar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirilerek pazarlara alınmıyor. Küçükbaş hayvanlar bin 200- 4 bin TL, Büyükbaş fiyatları ise 15 bin TL'den başlayıp 30 bin TL'ye kadar çıkıyor.

 

SATIŞLAR İYİ GİDİYOR

 

 Kırklareli Babaeski Büyükmandıra’dan geldiğini kaydeden Erkan Oymak" İki gün önce 26 büyükbaş hayvan ile geldim. İki günde sekiz hayvanı sattım. Bu yıl vatandaşlar virüs nedeniyle kurbanlıkları yoğunluk yaşanmamasın diye bayramdan önceye bırakmıyorlar. Hayvan satışlarımız 15-30 bin TL arasında değişiyor” dedi. Pazarın gözdesi olan bin 300 kilogramlık ‘Tosun’un sahibi olan Oymak ‘Tosun’a 33 bin fiyat biçtiklerini kaydetti.

 

 

DUŞ YERİMİZ YOK

 

5 Temmuz itibariyle kurban pazarında büyükbaş hayvan satışına başladığını kaydeden Aykut Biçer, “ 30 büyükbaş hayvanla Ergene İğneler mahallesinden geldim.  Vatandaşlarımızın ilgisi ilk gün olmasına rağmen güzel, bu yoğunluğun arife gününe kadar böyle devam etmesini temenni ediyorum. Çünkü çoğu çiftliklerde ve köylerde hayvan kalmadı.Büyükbaş hayvanlarımız kilolarına göre 15-30 bin TL arasında değişiyor” diye konuştu. Yetkililere seslenen Biçer,” Geçtiğimiz yıl yaşadığımız duş sorununu bu yılda yaşıyoruz. Özellikle elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Yetkililer geçtiğimiz yıl bize söz vermesine rağmen bu yıl duş alma yeri yapmadı. Bu konuda mağduriyet yaşamamak için yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

 

KÜPE NUMARALARI OLMALI

 

Hayvan alırken dikkat edilmesi gerekenleri de anlatan besiciler, "3 yaşını tamamlamasına dikkat edilmeli. Yarası bulunmamalı ve boynuzu kırık olmamalı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen küpe numaraları olmalı" dedi. Bu arada alıcı ve satıcılar arasında pandemi nedeniyle yapılamayan geleneksel pazarlıklar da yeniden yapılmaya başlandı.  Kurban pazarında polis ekipleri asayişi sağlarken, zabıta ekipleri de kontrollerini sürdürüyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10