Kaplan: Müsilajın sardığı Marmara'dan deniz ürünleri ne kadar sağlıklı?

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan Sağlık Bakanı'na Marmara Denizi'nde oluşan müsilaj (deniz salyası) ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Kaplan ön

Tekirdağ 7.07.2021 15:40:00 0
Kaplan: Müsilajın sardığı Marmara

Tüm Marmara’yı etkisi altına alan müsilajın (deniz salyası) oluşumunun birçok canlı türünü olumsuz etkilediğini belirten İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, oksijen azlığından kaynaklanan müsilajın içerdiği ağır metaller, denizlerin böbreği olarak bilinen midyeler tarafından emildiğini hatırlattı.

 

HERHANGİ BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI?

 

Kaplan, vatandaşlar tarafından tüketilen midyelerin önceki dönemlere göre, oluşan müsilaj nedeniyle daha ağır metaller içerdiğini ve halk sağlığını olumsuz etkilediğini düşündüğünü söyledi.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı’na Marmara Denizi’nde toplanan midyelerin halkın sağlığı açısından yenmesi ve toplanmasının yasaklanması ile ilgili herhangi bir çalışmalarının olup olmadığını sordu. Kaplan önergesinde” Marmara Denizi’nde toplanan midyelerin halkın sağlığı açısından yenmesi ve toplanmasının yasaklanması ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Konu ile ilgili çalışmalarınız var ise bunlar nelerdir? sorularını yöneltti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10