Düzenledikleri çekilişlerle hediye çeki dağıtacaklar

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak'taki 10 esnaf, oluşturdukları Instagram sayfası üzerinden çekilişler düzenliyor. Hem dükkanlarının tanıtımını yapmayı hem de sokakların?

Çerkezköy 12.07.2021 14:18:00 0
Düzenledikleri çekilişlerle hediye çeki dağıtacaklar

Çerkezköy’e herkes tarafından bilinen örnek bir sokak kazandırmak amacıyla bir araya gelen ve sokaklarını güzelleştirmek için harekete geçen Butçular Sokak esnafları, yaptıkları çekilişler ile de sokaklarının ismini duyuracak.

 

HER BİR ESNAFTAN 100 TL HEDİYE ÇEKİ

 

Instagram üzerinden ‘butcularsokak’ isimli bir sayfa oluşturan ve oluşturdukları sayfa da sokakları ile ilgili yaptıkları yenilikleri paylaşan esnaflar, çekilişler düzenlemeye de başladı. Çekilişler hakkında bilgi veren MY Store Bijuteri sahibi İsmail Çöpoğlu, “Çekilişleri sadece Instagram sayfası üzerinden yapıyoruz. Çekilişe katılan toplamda 10 tane esnafız. Her esnafımız 100 TL değerinde hediye çeki verecek. Bu çekle vatandaşlar istedikleri ürünü alabilecekler” dedi.

 

ÇEKİLİŞİN ŞARTLARI

 

Çekilişin şartlarından da bahseden Çöpoğlu, “İstediğimiz bazı şartlarımız var. Arkadaş etiketleme ve sayfalardaki dükkanları tek tek takip etme gibi. Etkileşim sağlamak için. Dükkanlarımızın sayfaları ve isimleri tanınsın, bilinsin diye. İkinci olarak da gönderilerde yorum istiyoruz mesela. Onun haricinde gönderinin kaydedilmesi. Daha çok yani Instagramın bizden istediği şeyler bunlar aslında. Yani gönderinin daha çok ön plana çıkması ve keşfette gözükmesi için. Biz tamamen Çerkezköy değil de Kapaklı gibi civar yerlere de ulaşmaya çalışıyoruz. Çevre ilçelerden de gelip gidenler var Karağaç, Kapaklı Pınarça olsun buraya geliş gidişleri olduğu için oradaki insanlara da ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BAYRAMDAN SONRAYA ERTELEDİK”

 

Çekiliş için süre kısıtlaması planladıklarını fakat istedikleri talebi yakalayamadıkları için ertelediklerini belirten Çöpoğlu, “Talep şu an için az. Sayfa daha çok bilinmediği için fazla talep yok. Kendi sayfamızdan yaptığımız reklamlarla bir şekilde müşterileri çekmeye çalıştık ama bu yetersiz geldiği için bunu bayramdan sonraya da uzattık. Normalde bayramdan önceydi, bayrama kadar bu 10 esnafı 10 günde birer kişiye birer kişiye vermeyi planlıyorduk ama bayramdan sonraya ertelemeye karar verdik” dedi.  

 

“2 - 3 AYDA BİR KEZ ÇEKİLİŞLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Çekilişleri tekrarlayacaklarını da kaydeden Çöpoğlu, “2 - 3 ayda bir kez çekilişlerimizi sürdüreceğiz. Esnaflar olarak kendi aramızda istişare ediyoruz; örnek veriyorum benim mağazamdan 100 TL’lik alışveriş yapan bir vatandaşa sokaktaki diğer 9 esnaf yüzde 10 indirim uygulayacak. Benim mağazamdan yaptığı alışverişten yüzde 10 indirim çeki kazanacak. Diğer bir mağazada alışverişini yaptığında bu çeki gösterip yüzde 10 indirim hakkını kullanabilecek ama bu çek sadece sokağımızdaki 10 esnafta geçerli. Normalde 12 esnaftık ama 2 esnaf arkadaşımız ayrıldı” dedi.

 

“BİR NEVİ DAYANIŞMA”

 

Takipçi sayılarının yavaş yavaş artmaya başladığını da ifade eden Çöpoğlu, “Yavaş yavaş takipçi sayımız artıyor, takipçi sayısı ile birlikte sokağımızın bilinirliği de artıyor tabi ki. Biz sokağımızın daha çok duyulmasını istiyoruz. Bizim kendi sayfalarımızın 8 – 10 bin arası takipçisi var, kendi sayfalarımızda da paylaşıyoruz. En azından oraya da bir talep oluşsun istiyoruz mesela bana gelen müşteri diğer esnaf arkadaşıma da gitsin. Bir nevi dayanışma” dedi.  

 

Haber/Nihal KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10