Bozdağ: Esnafımız bu sıkıntıları aşacak ve yüzü gülecek

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, 1 Temmuz itibariyle başlayan kademeli normalleşme süreciyle alakalı açıklamalarda bulundu. Normalleşme ile birlikte yaklaşan kurban bayramı öncesi es

Çerkezköy 12.07.2021 16:11:00 0
Bozdağ: Esnafımız bu sıkıntıları aşacak ve yüzü gülecek

16 aydır dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de pandemi nedeniyle esnafın uzun süre sıkıntı yaşadığını kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “ Tabii ki bu iş yelerinin de açılışı bütün meslekleri, bütün halkımızı mutlu etmiştir. Zaman zaman bütün esnaflarımızı dolaşıyoruz. Kapalı olan iş yerlerimizin heyecanı, mutluluğu hat safhadadır. Bayram öncesi de iş yerlerinde heyecan var. Geçmişte yaşadığımız bu sıkıntıları tekrar yaşamamak umuduyla işlerimizin başındayız.   Esnafımız huzurlu, mutlu ama genel anlamda piyasada bayağı durgunluk var. Kurban dolayısıyla piyasada bir hareketlilik başladı ancak şuan itibariyle hat safhaya düştü. Kurban bayramı öncesi bayağı sakin geçiyor. Ama tahmin ediyorum ki bizim insanımız bu sıkıntıları aşacak, esnafımızın yüzü gülecek ve mutlu bir şekilde iş hayatımıza devam edeceğiz” dedi.

 

DESTEKLEMELER DEVAM EDİYOR

 

Hükümetin esnafa verdiği desteklerle alakalı konuşan Bozdağ, “ Desteklemeler iyi gidiyor. Şu ana kadar ufak tefek desteklemenin kabul edilip ama bize yansımadığı konuşuluyor. Biz ay başına kadar bunun süreceğini ve desteklerin yerini bulacağını düşünüyoruz. Çünkü gelmeyen desteklemelerde işlemlere baktığımız zaman kabul edilenler hepsi geliyor. Gelmeyecek olan da reddediliyor zaten. Onun için bu konuda bir sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Ayrıca esnaflarımız aşıya da yoğun ilgi gösteriyorlar. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

USTALIK BELGESİ ALMAYAN ARKADAŞIMIZ KALMADI

 

Kalfalık ve ustalık belge dağıtımlarına devam ettiklerini ifade eden Bozdağ, “ Kalfalık ve ustalık belgesi konusunda hem Kapaklı hem Çerkezköy’de çıraklık kurumunda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene bin 500’e yakın evrak var. Aşağı yukarı ustalık belgesi almayan arkadaşımız kalmadı” dedi.

 

BERBERLER PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK

 

Atatürk Caddesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili esnafın sıkıntı yaşamadığını kaydeden Bozdağ, “ Esnafımız, belediyenin yaptığı çalışmaları olumlu karşılıyor. Önemli bir sıkıntı yaşamadığını ifade ediyorlar. Tabii ki sıkıntı var,  hiç yok diye düşünmeyelim ama düşündüğümüz kadar olmadı” dedi. Berberlerin de bayramı sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Bozdağ, “ Şu an her şey normal. Berber arkadaşlarımız bu konuda iyi çalışma yaptılar ve mesafelerini koruyorlar. Hepsi çalışırken maskelerini takıyorlar. Bu hafta bayram haftası olması sebebiyle Pazar günleri de hepsi çalışacak. Bugün veya yarın mesajlarını atacağız, ama tabii ki bayram tatili Çerkezköy’ü bayağı etkileyecek. Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle vatandaşlarımızın çocuğu memleketine gidecek ve yerel esnafımızdan alışveriş yapacaklar” dedi.

 

KAMPANYALARA KARŞIYIZ

 

Bozdağ, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları zincir market ve AVM’lerin kampanyasına karşı uyararak, ”Kurban olayıyla ilgili marketlerin kurbanlık sattığını görüyoruz. Bunların uygun olduğunu hiç düşünmüyorum. Ne hayvanı kesildiği belli değil. Fiyatlar da bayağı sıkıntılı ve hayvanı görüp başında kasaba vekalet verecek, ama marketlerde bulunan etlerin nereden geldiği nasıl kesildiğini doğru bulmuyorum. Bu konuda arkadaşlarımızı Çerkezköy hayvan pazarında ve çiftliklerde hayvan almalarını tavsiye ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10