Çevre kirliliği her geçen gün artıyor!

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, piknik alanlarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonu yürütülen temizlik çalışması kapsamında kamyonlarca

Süleymanpaşa 13.07.2021 18:16:00 0
Çevre kirliliği her geçen gün artıyor!

Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirlerinin hafifletilmesi sonrası hafta sonları piknik alanlarına akın eden vatandaşlar yaz günlerinin tadını çıkarırken, bazı vatandaşların arkalarında bıraktıkları çöpler ise kötü görüntüler oluşturuyor.

 

HER HAFTA DAHA FAZLA ÇÖP!

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çalışmalar sırasında yemek artıklarından poşetlere, içecek şişe ve kutularından kullanılmış plastik bardak, tabak ve çatal kaşıklara kadar çok çeşit ve büyüklükte atık toplandı. Her hafta düzenli olarak piknik alanları ve diğer sayfiye yerlerinde çöp toplama çalışması gerçekleştiriliyor ancak her hafta bir öncekinden daha fazla çöple karşılaşılıyor” ifadelerine yer verildi.

 

“HER VATANDAŞ KEYİFLİ VAKİT GEÇİRME HAKKINA SAHİP”

 

Haziran ayının Süleymanpaşa Belediyesi tarafından temizlik ve farkındalık ayı olarak ilan edildiği de belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Haziran ayı boyunca çeşitli etkinliklerle çevre temizliğine dikkat çekilmeye çalışıldı. Buna rağmen çevreye saçılan çöplerin miktarı giderek arttı ve tek bir kurumun çabası ile temizlenemeyecek kadar hızlı bir şekilde temizlenen alanlar kirletildi. 200 bin nüfuslu Süleymanpaşa’da her vatandaş doğada keyifli vakit geçirme hakkına sahip. Piknik ve diğer sayfiye alanlarını kullanan vatandaşlarımızdan 200 bin hemşehrilerinin de o alanlardan yararlanma hakkına saygı duymalarını rica ederiz”

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10