Çorlulu öğrenciler, teknolojik ürünler üretecek

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yeni kurulan Çorlu Belediyesi İnovasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Sarıkurt, "İnovasyon Merkezi içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler ile öğrenciler onlara sa?

Çorlu 14.07.2021 13:45:00 0
Çorlulu öğrenciler, teknolojik ürünler üretecek

Yazılım, elektronik ve mekatronik branşlarında uygulama alanları bulunan ve Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü'nde hizmete girecek olan İnovasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunan Başkan Ahmet Sarıkurt, "Çocuklarımızın teknoloji çağına ayak uydurabilmelerini ve bilimsel alanda gelişmelerine katkı sunmayı, zihinlerini kullandıkları, teknolojiyi takip ettikleri ve kod yazabildikleri eğitimler vermeyi planlıyoruz” dedi.

 

“YAPAY ZEKÂNIN ALTYAPISI OLAN KEYİFLİ BİR İŞ”

 

Planlamalar doğrultusunda Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından kullanılacak malzemelerin temin edildiğini ve sınıfların eğitime hazırladığını belirten Sarıkurt, “Projelerimizden birini daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir mühendis olarak aslında mühendisliğe ve sayısal derslere ilgili çocuklarımızın dikkatini çekebileceğimizi ümit ediyorum. Çocuklarımız burada araç yapacaklar, uçak yapacaklar, kod yazacaklar ve ürettikleri araçların güzergâhlarını tayin edecekler. Yapay zekânın altyapısı olan keyifli bir iş. Bunu yaparken bu işi yapan işletmelerle rekabet gibi bir amacımız yok. Biz bu teknolojilere ulaşma imkânı olmayan çocuklarımızın belediyemiz himayesinde hayal güçlerini gerçeğe dönüştürebildikleri ortamı var etmeyi istedik” ifadelerini kullandı.

 

24 ÖĞRENCİYE AYNI ANDA HİZMET VERECEK

 

“Kısa süre içerisinde duyurularımızı da yapacağız ve bu sınıflar çocuklarla dolacak” diyen Başkan Sarıkurt, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Keyifli bir ortam olmuş. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde verilecek olan kurslar başladığında bende onlarla birlikte olacağım. Üç boyutlu yazıcıdan enteresan şeyler üreteceğiz. İlkokul ve ortaokul öğrencileri düzeyinde verilecek kurslar 3 ay sürecek. Merkezimiz toplam 170 metrekarelik alanda iki sınıftan oluşuyor ve 24 öğrenciye aynı anda hizmet verecek şekilde dizayn edildi. Merkezimizde arduino robot kiti, 3d yazıcılar, kodlanabilir drone ve yazılım geliştirme laboratuvarı mevcut” ifadelerini kullandı.

 

 

TAKIM ÇALIŞMA KABİLİYETİ EDİNECEKLER

 

Sarıkurt, “Yazılım, elektronik ve mekatronik branşlarında uygulama alanları bulunan merkezimiz öğrencilerimizin koordinatörleri ile birlikte periyodik olarak eğitimler ve workshop etkinlikleri gerçekleştirebildikleri bir alan. Öğrenciler bu alanda aldıkları eğitimlerin yanı sıra arge ve inovasyon içeren projeler üzerinde de çalışabilecekler, bireysel ürünlerini geliştirebilecekler ya da yarışmalara katılım sağlayabilecekler. İnovasyon Merkezi içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler ile öğrenciler onlara sağlanan teknoloji altyapısını kullanarak yeni teknolojik ürünler üretme imkânı da bulacaklar. Ayrıca bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi esnasında proje bazlı takım çalışma kabiliyeti de edinmiş olacaklar. Kurulan merkezin daha aktif şekilde kullanılabilmesi için bölgede bulunan tüm öğrenci ve eğitim merkezlerinin ortak kullanımı için de belirli günler tespit etmeyi planlıyoruz. Böylelikle buradaki tüm materyalleri kullanarak yeni ürün geliştirme, yarışmalara hazırlık ya da workshop gibi süreçlerine de katkı sağlayabiliriz. Burada verilecek olan eğitimlerin yanı sıra öğrencilerin bu teknoloji ekosistemini daha yakından deneyimleyebilmeleri adına ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımlarına olanak sağlanacak ve gerekli tüm makine, teçhizat ve ekipman bu merkez içerisinde kendilerine sunulmuş olacak" diye konuştu.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10