Kaymakam Abban: 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj paylaşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bundan sonra bize düşen görev yapılanl

Çerkezköy 14.07.2021 15:02:00 0
Kaymakam Abban: 15 Temmuz

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“EMSALSİZ BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

 

Kaymakam Abban, “Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik fetö/pdy hain terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yılında, milletçe tek yürek olup emsalsiz bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onurunu ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Bu hain kalkışmaya karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla birlikte aziz milletimiz meydanlara inerek, ecdadından almış olduğu güç ve ilhamla canını ortaya koyup kendi iradesine, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmıştır” dedi. 

 

“AZİZ MİLLETİMİZDEN GEREKEN CEVABI ALMIŞTIR”

 

Milletimizin kahramanlık destanı olan 15 Temmuz, devletimizin tüm kurumları ile güvenlik güçlerimizle, asil milletimizle, ülkemizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadeleden, asla taviz vermeyeceğini açıkça ortaya koymuştur. Son yıllarda kabuğunu kıran, gelişimini dünyadaki her türlü olumsuzluğa rağmen hızla sürdüren, istikrarı esas alan ülkemizin, yeniden dirilişinin, ilerleyişinin önü belki de bu şekilde kesilmek istenmiştir. Ancak binlerce yıldır ordusu ve milletiyle iç içe olan bir medeniyetin kendisini zehirleyeceğini düşünmek bile büyük gafletken, bu düşünceyi harekete geçirenlerin planları başlarına yıkılmıştır. Buna cüret edenler, Devletimize her daim sahip çıkan aziz milletimizden gereken cevabı almıştır” ifadelerini kullandı.

 

“İLHAM KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

 

“Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşında dedelerinin, atalarının izinde yürümekten onur duyan, bir an bile tereddüt etmeyen vatan evlatları oldukça ne darbeler ne de başka hain girişimler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır” diyen Kaymakam Abban, “O nedenle hep birlikte 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bundan sonra bize düşen görev yapılanları asla unutmayarak aynı özveriyle bu vatan ve millet sevdamızı gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak Ülkemizi ve milletimizi daha müreffeh seviyelere ulaştırmaktır. Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir” dedi.

 

“251 VATANDAŞIMIZ ŞEHİT OLDU”

 

Hain girişimde 251 vatandaşın şehit, 2 bin 196 vatandaşın ise gazi olduğunu hatırlatan Kaymakam Atilla Selami Abban, “15 Temmuz şehidi demek elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demek; vatan aşkına ölümü göze almak demek; bayrak için, vatan için can vermek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10