Çerkezköylü iş adamından eğitime anlamlı destek

Çerkezköy'de uzun yıllar müteahhitlik, kısa dönem siyaset yapan asker emeklisi Oktay Önder, Kıbrıs'ta bir yandan yaptığı binalarla insanları ev sahibi yaparken, bir yandan da eğitime katkı saÄ?

Çerkezköy 14.07.2021 17:44:00 0
Çerkezköylü iş adamından eğitime anlamlı destek

Çerkezköylü iş adamı Oktay Önder’in direktörlüğünü yaptığı Doğancı İnşaat Limited Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'na ek bina yapım işini üstlendi. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Doğancı İnşaat Limited Şirketi arasında Lefke’de bulunan Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'na ek binalar yapılmasına ilişkin protokol, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Doğancı İnşaat Limited Şirketi Direktörleri Oktay Önder ve Salih Tabak tarafından imzalandı.

 

 

“ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK”

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Bakanlık bürokratları ile Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'nun öğretmenleri de katıldı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu törende yaptığı konuşmada, “Aralık ayında göreve geldikten sonra, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı nezdinde okullardaki altyapı eksikliklerinin giderilmesi için ihtiyaç duyulan yatırımlara ulaşma adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Yaklaşık 8 bin öğrenci kapasiteli 16 okulun inşaatı devam ediyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların da eksikliklerinin giderilmesi, kaliteli eğitime olan ihtiyaçlarının daha nitelikli okullarda verilmesi adına da adımlar atılacak” dedi. “Ülkenin batısındaki çocuk da doğusundaki çocuk da bizim çocuğumuzdur” anlayışıyla adım attıklarını kaydeden Bakan Amcaoğlu, “Bu düşünce ile ülkenin en batısındaki Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'nun daha kaliteli ve daha sürdürülebilir eğitim verebilmesi için inşaat yapılacak” dedi.

 

 

“BU BİNAYI YAPMAK BİZİM İÇİN GURURDUR”

 

Doğancı İnşaat Limited Şirketi Direktörü Çerkezköylü iş adamı Oktay Önder de bu binayı yapmanın kendileri için gurur olduğunu belirterek, “Ama binayı yapmaktan ziyade belki toplumda bir dayanışmanın başlangıcını yapmış oluruz” dedi. 

 

EK ODALARIN TÜM FİNANSMANI DOĞANCI İNŞAAT TARAFINDAN KARŞILANACAK

 

Protokol kapsamında Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'na sınıflar, kantin, öğretmen ve öğrenci tuvaletleri, müdür odası, sekreter ve bekleme odası, öğretmen odası ve genel amaçlı oda inşa edilecek. İnşa edilecek olan ek odaların tüm finansmanı Doğancı İnşaat Limited Şirketi tarafından karşılanacak. Bakanlık ise projenin yapımında kullanılacak inşaat malzemesi ve okulun tam teşekküllü hale getirilmesi için şirket tarafından temin edilecek meşrufat ve teknik malzemenin her türlü gümrük vergisi ve fiyat istikrar fonundan muaf tutulması için gerekli yasal altyapıyı hazırlayacak. Proje, en geç 1 Şubat 2022 tarihinde tamamlanıp eğitime başlayacak şekilde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na teslim edilecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10