Vali Yıldırım, gazetecilerin bayramını kutladı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, gazeteciler ve basın sektöründe çalışan tüm emekçilerin gününü kutladÄ

Tekirdağ 23.07.2021 18:21:00 0
Vali Yıldırım, gazetecilerin bayramını kutladı

ÖNEMLİ BİR ADIM ATILMIŞTIR 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım mesajında, “ 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.  Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, temel hak ve özgürlüklerin korunması, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir” dedi.

 

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Halkın düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşlarının önemli bir toplumsal görevi icra ettiğini kaydeden Yıldırım, “ Halkımız, basın yoluyla sıkıntılarını, taleplerini, toplumsal olaylara tepkilerini ifade etme imkanı bulur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi “Basın, Milletin müşterek sesidir. Basınımız, koronovirüs pandemisi ile mücadele sürecinde pandemi süreci ile ilgili halkımızı haberdar ederek, koronavirüs konusunda bilinçlendirerek koronavirüsle etkili mücadele etmemizde de önemli bir rol üstlenmişlerdir.  Yerelde, ilimizde, ilçelerimizde, mahallelerimizde meydana gelen olaylardan bizleri haberdar eden ve bilgilendiren yerel gazetelerimizin iş yerlerinde, kahvehanelerde, çay bahçelerinde satın alınarak bulundurulması, yerel basınımızın okunma oranlarını artıracak, bu da yerel basınımızın daha çok güçlenmesine sebep olacaktır. Bu vesileyle, ilimizde faaliyette bulunan, özveriyle görev yapan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, haber ajansları temsilcileri olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10