CHP İlçe Kadın Kollarında Şencan dönemi

Üç yıldır sürdürdüğü görevi özel nedenlerden dolayı bırakan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu'nun yerine genel merkez tarafınd

Çerkezköy 28.07.2021 16:46:00 1
CHP İlçe Kadın Kollarında Şencan dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu’nun görevinden ayrılmasının ardından başkanlığına İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emel Şencan atandı.

 

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Çarşamba günü CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Ayfer Dönmez, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Konuşmasına eski Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu’na teşekkür ederek başlayan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “ Bugün toplanmamızın amacı, kadın kollarımızda bir değişikliğe gidiyoruz. Bildiğiniz gibi Gülşah  İkizoğlu Kadın Kolları Başkanımızdı ve kendisi hemen hemen 3 yıldır bu görevi yürütüyordu. Ancak özel nedenlerden dolayı görevi bırakmak zorunda kaldı. Bizlerde yeni kadın kollarımızı oluşturduk. Kadın kolları başkanımız ve yönetim kurulu atadık ve bunu genel merkeze gönderdik” dedi.

 

HEP BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ

 

Kadın Kolları Başkanlığına yönetim kurulu üyesi Emel Şancan’ın getirildiğini kaydeden Dönmez, “O da kongrede ilçe yönetimindeydi, hep birlikte görev aldık. Gülşah hanım, bizler de hep birlikte görev aldığımız arkadaşlarla birlikte oturduk, karar verdik ve Emel Hanım'ın bu işi yapacağını uygun gördük. Zaten ekibimizde eski yönetim kurulundan arkadaşlarımızda var. Hep birlikte yine bundan sonra el ele, kol kola Cumhuriyet Halk Partisi için elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Ben öncelikle Gülşah hanıma bu güne kadar partimize verdiği emekler için teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Elbette ki Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir kendisi, her zaman yanımızda olacaktır, bize destek olacaktır. Sadece bu görevi bırakmıştır. Yeni başkanımız Emel Hanım da gerçekten partimize gönül vermiş, geçmiş dönemlerde ki seçim çalışmalarımızda aktif olarak çalışmış. Hep birlikte zaten çalışıyorduk, bundan sonrada bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyorum. Yönetim kurulunda ki yeni arkadaşlara yeni can, kan kattıkları için onlara da teşekkür ediyorum. Dediğim gibi bundan sonra hep birlikte yol alacağız. Geçmişte biliyorsunuz kadın kollarımızın, örgütümüzün desteğiyle nasıl başarılı çalışmalara imza attıysak bundan sonrada hep birlikte inanıyoruz ki başarılı çalışmalara imza atacağız. Buna yürekten inanıyoruz. Teşekkür ediyorum” dedi.

 

PARTİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Dönmez’in ardından konuşan CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan; “2020’de yapılan ilçe kongresinde delegelerin teveccühü ile CHP İlçe yönetimine seçildim. Gülşah hanımdan boşalan kadın kolları başkanlığına beni layık gören başta ilçe başkanımız ve yönetim kuruluna, ayrıca CHP İl Kadın Kolları yönetimine çok teşekkür ederim. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Cumhuriyet Halk Partisinin esas düşünce ve dileği vatandaşları her türlü ayrılıktan korumak, onları, kendileri ve büyük Türk ulusu için faydalı kılmaktır’ sözlerini esas alarak yolumuza devam etmekteyiz. Ve Atatürk düşünce ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. İlkemiz; Partinin, başta kadınlar olmak üzere toplumun çeşitli kesimleri arasında daha yaygın olarak benimsenmesini sağlayarak partinin öncelikle kadın üye sayısını ve taraftarlarını artırmak, Parti Tüzüğü’nün, Programı’nın, Seçim Bildirgesi’nin ve partinin yetkili organlarının kararlarının yayılmasını sağlamaktır. Başta partili kadınlar olmak üzere kadınların siyasal yaşama eşit katılımı ve temsilini gerçekleştirmek, kadınların karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmek, kadınların siyasette yer almasının önündeki engelleri kaldırmak için mücadele etmek. Cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak, kadına karşı her türlü şiddeti önlemek için mücadele etmek, toplumsal yaşamın her alanında kadınların özgür ve eşit bireyler olarak yer almalarına katkıda bulunarak kadın hareketine öncülük etmek ve Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 3. maddesinde belirlenen amaca uygun olarak parti örgütü ile birlikte çalışmaktır” dedi.

 

 

GÜZEL BİR EKİP OLUŞTURDUK

 

Şencan, “ Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kadın üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları’nın da üyesidir. Küçük birikimler büyük patlamalara, damlalar sellere sebep olabilir. Halkımızda artık patlama noktasındadır. Bizler halkımızın yanında olarak seli oluşturacağız. Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altında bir araya gelerek sinerjik bir iletişim oluşturduğumuzda büyük bir güce sahip olacağız ve

Cumhuriyet Halk Partisini iktidara götüreceğiz. Ben varsam değil, biz varsak diye düşünmeliyiz. Bizler karşılıklı olarak birbirimizi seçtik. Güzel bir ekip oluşturduk. Bir masa düşünelim bir bacağı uzun veya kısa dengede durur mu durmaz. Biz aramızdaki dengeyi koruyarak İlçe Yönetimi ve Gençlik Kollarının da desteğiyle yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz. Üyesi olmaktan onur duyduğum partide bu görevi layıkıyla yapacağım. Yol arkadaşlarıma da bu konuda güveniyor ve güzel günlerin bizleri beklediğine inanıyorum. Katılım sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

 

PARTİMİN NEFERİ OLARAK YOLUMA DEVAM EDECEĞİM

 

Bu göreve 2018 Eylül ayında atama ile geldiğini kaydeden Eski Başkan Gülşah İkizoğlu, “ O günden bu güne kadar görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım. Her zaman üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum partimin bir neferi olarak yoluma devam edeceğim. Kadın kolları başkanlığı görevinden ayrılmam, partiden ayrılmam anlamına gelmemektedir. Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki desteğimi her zaman vereceğim ve yanlarından olacağım. Emel başkanıma ve yönetimine başarılar diliyorum. Çok güzel işler başaracağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

 

YÖNETİM LİSTESİ

 

Şencan başkanlığındaki yeni yönetimde Derya Anaç, Şadiye İşcan, Aysun Gülen, Azize Arslantürk, Bilgay Korkmaz, Dilek Tezgel, Gülşah Bağbek, Meral Güvenç, Neriman Bayram, Serap Üstün, Revasiye Altıntaş, Emine Karaca, Neslihan Özmen, Meral Deniz, Nurdan Engin, Selen Biçen, Selda Kocabaş, Banu Çelebi, Devrim Çaylak, Elif Gök yer aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


Sıdıka çınar
13.08.2022 12:32:56
Merhaba lar ben partinize hüye olmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim Çerkezköy de oturuyorum

0282 726 91 91
0282 747 65 10