Akay: Son 15-20 yılın en borçsuz dönemini geçiriyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan ve partililer Çerkezköy Belediye Başkanı Va

Çerkezköy 29.07.2021 17:36:00 0
Akay: Son 15-20 yılın en borçsuz dönemini geçiriyoruz

Ziyarette konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “ Bugün Çerkezköy’e gelerek partililerimiz ile bir araya geldik. Sizlerin çalışmalarını takdir ediyoruz. Projelerle ilgili eleştiriler alıyorsunuz. Fakat zaman her şeyin ilacıdır. Başkanımız sazı eline alacak ve projelerin bitmesiyle birlikte çok rahat siyaset yapacak” dedi.

 

EN BORÇSUZ DÖNEMİ YAŞIYORUZ

 

Çerkezköy Belediyesi'nin İller Bankası gelirlerinden kesinti yaşamadığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Çünkü yüzde 30’a kadar kesme hakları vardı. 2018’deki ekonomik kriz sürecinden sonra kamu borçları yüzde 30 kesintili olarak geliyordu. Çerkezköy Belediyesi son 15-20 yılın en borçsuz dönemini geçiriyor. Kısacası sıfır borçlu dönemi yaşıyoruz. Belediye olarak ne piyasaya ne de kamuya borcumuz vardır. Borcumuz olmadığı için kesintiler olmadan İller Bankası gelirleri geldi. Ekonomik olarak çok iyi durumdayız. Kendi yağında kavrulan ve sıkıntı yaşamadan kasası var olan durumdayız. İki aydan bu yana ciddi bir inşaat yatırım sürecimiz başladı. Atatürk-Öztrak caddesi projesinin ilk etabı bitti ve ikinci etaba doğru ilerliyor. Çerkezköy Belediyesi olarak Pazartesi gününden itibaren alt yol kavşağında üst yapı çalışmalarına başlayacağız” dedi.

 

130 MİLYON KAYNAK AKTARILACAK

 

Kamuoyunda dillendirilen ‘ Meydan altı otoparkı iptal oldu’ söylemlerine cevap veren Akay, “ İptal edilen bir şey yoktur. İhale iki buçuk ay önce yapıldı. Ancak bazı ihale süreçleri kamu ihale kurumlarında aksıyor. İki firma kamu ihale kurumunda kalmıştı. Dün itibariyle bir firma sözleşmeye davet gönderildi. Muhtemelen sözleşmesi imzalanacak. Tahminimce 15-20 gün içinde de yer teslimi yapılacaktır. Ağustos ayı içinde meydan altı projesiyle ilgili inşaat süreci de başlamış olacak. Bu projeye Çerkezköy Belediyesi'nin 58 milyon, Büyükşehir Belediyesi'nin ise 55 milyonluk bir yatırımı olacak. Ayrıca TESKİ 15-20 milyonluk cadde ve meydan altı için yatırımlarına devam ediyor. Yaklaşık 130 milyon TL’ye yakın cadde ve meydan üstüne kaynak aktarılacak” dedi.

 

 

ÖNEMLİ BİR SORUNU ORTADAN KALDIRDIK

 

Çerkezköy’ün en büyük sorunları arasında yer alan yağmur suyu ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Akay, “ Bu dönemde TESKİ ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a sürekli taleplerimizi yeniliyoruz. Geçtiğimiz aylarda Fevzipaşa Mahallesinde ciddi bir yağmur suyu sıkıntısı yaşadık. Fevzipaşa Mahallemizdeki yağmursuyu hattı çalışmalarını tamamlayan TESKİ ekipleri, şu anda Polis Evi arkasında kalan bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Bu yatırımların da tamamlanması ile birlikte yağmur suyu taşkınları korkulu rüya olmaktan çıktı.Yağmur suyu gerçekten kolay bir iş değildir. Çünkü derin kazılar yapılıyor. 1200-1800’lik boruları gömüyorsunuz. İşi biraz zahmetlidir. Çerkezköy genelinde asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca soğuk asfalt ihalesi de tamamlandı. Pazartesi günü Ambardere bölgesinin ana yolları ve tepe bölgesinde bazı noktalarda soğuk asfalt yapacağız” dedi.

 

TALEPLERİMİZE HAYIR DİYORLAR

 

Akay, “ İstasyon mahallesinde Celal Bey camii Çerkezköy’ün en eski tarihi yapısıdır. Çocukluğumuzun kuran kursudur. Onun ihalesi bugün oldu. Aksama oldu bir ihale daha yapılacak. Çerkezköy Belediyesi olarak biz modernize edeceğiz. Çerkezköy Belediyesinin yakın zamanda kültür varlıklarına 6-7 milyon borcu vardı. Belediye olarak yapılandırıp ödedik. Her ay iller bankasından kültür varlıklarına kesinti oluyordu. 10 milyon TL kültür varlıklarına Çerkezköy Belediyesi bütçesinden kesinti olmuştur. Celal Bey Camiinin kültür dokusu ve kültürel mirasının olmadığı için talepte bulunduk. Ancak bize bütçe olmadığını söylediler. Biz Çerkezköy Belediyesinin gönderdiği paraların 800 bin TL’lik bir miktarından bahsediyoruz. Birkaç kez yazı yazdık. Bütçe yok dediler. Olmuyor demek bize çok kolay, zaman her şeyin ilacıdır. Böyle makul talebe kolaylıkla hayır diyorlar” dedi.

 

KARŞISINDA OLACAĞIZ

 

Kızılpınar Mahallesi'nde geri dönüşüm sanayisinin kurulma çalışmasının olduğunu kaydeden Akay, “ Kızılpınar’daki meralarla alakalı bir çöp döküm alanı yapma ısrarı vardı. Çağrımızla merada siyasi partilerimizin destekleriyle açıklama yaptık. O gün bugün bu dayatma buzdolabına kondu ve bekletiliyor. 25-30 dönümlük alanda bir geri dönüşüm sanayisi kurulma çalışması var. Bu talep bana bir katalogdan geldi. Tekirdağ Valiliğinin tavsiyesi ile meranın geri dönüşüm alanına dönüştürülmesi gibi talep gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde toplanan komisyon bu kararı oy birliği ile red etmiştir. Kızılpınar merası ile ilgili ilk önce çöp döküm alanı şimdi de geri dönüşüm tesisi yapılması sürekli pişirilip önümüze getiriliyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu bölgede 50 bine yakın vatandaşımız yaşamaktadır. O bölgeye neden bir geri dönüşüm tesisi kurmayı düşünüyorsunuz anlamıyorum. İnsan yaşamından uzak sosyolojik olarak bizi etkileyemeyecek yere geri dönüşüm alanı yapabilirsiniz. Hiç düşünmeden bu alan var diyerek göstere göstere bu alana yapmaya çalışıyorlar. Biz bunun yine karşısında olacağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10