Vali Yıldırım: Düzene sokmak lazım

İl Göç Kurulu Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, "Tarım ve hayvancılık işlerinin büyük bir kısmında d

Tekirdağ 30.07.2021 10:48:00 0
Vali Yıldırım: Düzene sokmak lazım

Tekirdağ’da yaşayan yabancıların ülkemizdeki hayata ve vatandaşlar ile karşılıklı uyum içinde yaşamalarına dair faaliyetlerin planlanıp yürütüldüğü İl Göç Kurulu Toplantısı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik YİKOB Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya; İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, KADEM Tekirdağ İl Başkanı Zeynep Şentop Şahin ve kurum müdürleri katıldı.

 

“MÜSAADE ETMEMEK GEREKİYOR”

 

Vali Aziz Yıldırım, “Göç günümüzde devam ediyor. Çünkü insanlar modern ülkelerde onların imkanlarıyla yaşamayı, iş bulmayı, para kazanmayı arzu ediyorlar. Daha medeni bir şekilde yaşamayı arzu ediyorlar. Bu sebeple gruplar halinde kendi ülkelerini terk ediyorlar. Tarım ve hayvancılık işlerinin büyük bir kısmında dışarıdan gelen kişilerin bu işleri yaparak para kazandıkları biliyoruz. Bunu düzene sokmak lazım. Bunun başıboş olmasına müsaade etmemek gerekiyor. Onun içindir ki İçişleri Bakanlığımız’da zaman zaman birtakım genelgeler yayınlıyor. Bu genelgeler geldiğinde bizde uygulama gayreti içerisinde oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

EV ZİYARETLERİ DEVAM EDECEK

 

İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş’ün Tekirdağ’daki göçmenlere yönelik yapılan faaliyet ve çalışmalarla ilgili sunum yaptığı toplantıda, okullaşma oranının artırılması çalışmaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ev ziyaretlerine devam edilmesine, Göç İdaresi Müdürlüğü’nce düzenlenen "Muhtarlara Yönelik Göç ve Uyum Konulu Bilgilendirme Toplantıları'na devam edilmesine, yerel basın çalışanlarına göç ve uyum konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenmesine, ilçe kurumlarına kaymakamlıklar vasıtasıyla yabancılar hakkında bilgilendirme broşürü dağıtılmasına karar verildi. Görüş ve önerilerin sunulmasının ardından toplantı son buldu.

 

Haber / Sevde Gül MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10