Kozmetik devi Hunca konkordato istedi

Galatasaray'ın mayıs ayı sonunda yapılan kongresinde adaylığını açıklayan ve daha sonra diğer başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu'nu destekleyeceğini belirterek, adaylıktan çekilen Tunçe

Çerkezköy 9.08.2021 19:18:00 0
Kozmetik devi Hunca konkordato istedi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hunca Kozmetik’in sahibi Tuncer Hunca, konkordato talebinde bulundu.

 

KONKORDATO İSTEDİ

 

Mali darboğaz içine düşen firmalara bir tür ‘koruma’ sağlayan ve bu süreçte şirketlerin toparlanmasına imkân tanıyan konkordatoya Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 65 yıllık Hunca Kozmetik AŞ ile grup şirketleri Hunca Ambalaj AŞ ve Hunca Life Kozmetik Pazarlama AŞ de başvurdu. Söz konusu şirketlerin yanı sıra Tunçer Hunca, Zeynep Hunca ve Esra Yıldızoğlu için de konkordato istedi.

 

KARAR İKİ GÜNDE VERİLDİ

 

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuru 2 Ağustos günü yapılırken, mahkeme ise başvuruyu iki gün içinde karara bağladı.  Mahkeme önceki gün üç şirkete ve sahiplerine yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi. Bu kararla birlikte, şirketler ve sahipleri hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Bu karar, daha önce yapılmış olan icra takip taleplerini de kapsıyor. 4 Kasım 2021’e kadar geçici mühlet verilen şirketlere yönelik 3 kişilik de komiser heyeti atandı. Dr. Murat Oruç, Bağımsız Denetçi SMMM İrfan Demirci ve Dr. Halil İbrahim Alparslan, Hunca Grubu şirketlerinin geçici komiser heyeti olarak görev yapacak.

 

KATMA DEĞERİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ

 

Borçların büyük bir bölümünün bankalara olduğunu ifade eden Hunca Kozmetik avukatı Doğuş Can Çiçek,” Bundan sonraki süreçte alacaklıları zarara uğratmadan, doğrudan ve dolaylı 1000’in üzerindeki insanı işsiz ve zor durumda bırakmadan konkordato kurumunun tüm kurallarına riayet edilerek projeyi tasdik ettirmeyi ve dün olduğu gibi bugün de şirketin ülkemize yarattığı katma değeri artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10