Akay'a önce sitem sonra projeleri üzerinden eleştiri getirdi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı 2019

Çerkezköy 9.08.2021 19:45:00 0
Akay

Gönlübol Lokantasında bugün saat 14.00’de gerçekleştirilen basın açıklamasına AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

AKAY’I ELEŞTİRDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın geçtiğimiz günlerde CHP ve İYİ partili meclis üyelerini davet ederek çalışmaları gezdirip tanıtım yaptığını kaydederek, “ Buradan kendisine kırıldığımızı ifade etmek istiyorum. Mecliste olan bizim partimizin meclis üyelerine davet yapmamıştır. Meclis çatısı altında olan meclis üyelerimizi de çağırması iyi olurdu. Ali Ertem döneminde de bu tür çalışmalar yapıldı fakat eski başkan tüm meclis üyelerini bir araya toplayıp çalışmalar hakkında bilgi veriyordu. Vahap Akay ‘ Herkesin başkanıyım’ diye slogan yapıyor ama biz bu sloganı mecliste ve bu dönemde bir türlü göremedik” dedi.

 

BU ÇALIŞMALARI HIZLANDIRIN

 

Atatürk caddesinde devam eden çalışmaları da değerlendiren Çetintaş, “ Caddede devam eden çalışmalar ve projelere biraz sabır gerekiyor. Çerkezköy halkına verilen 14 aylık bir süre var. Biz daha önce bunu 12 yada 10 aya indirirseniz sizi tebrik ederiz demiştik. Fakat gördüğümüz çalışmalarda sabah 09.00 başlayıp akşamda 17.00’de iş bırakma oluyor. Pazar günleri ise herhangi bir çalışma olmuyor. Buradaki vatandaşın mağduriyetini gidermemiz için en az 16 saat çalışma esası bekliyoruz. Lütfen bu çalışmaları hızlandırın ve projede bir an evvel bitsin” açıklamasında bulundu.

 

HAYATA GEÇİRMESİNİ BEKLİYORUZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 2019-2024 hizmet kitapçığını gösteren Çetintaş, “ Bu kitapçıkta 73 projenin büyük kısmı Büyükşehir ve TESKİ’nin çalışmalarıdır. Geçen iki buçuk yılda yapılan 3-4 park dışında yapılan bir hizmet yoktur. Kendisinin bu kitapçıkta yayınladığı projelere odaklanmasını tavsiye ediyoruz. Çerkezköy halkına vadettiği bu projeleri bir an evvel hayata geçirmesini bekliyoruz. Kalan 2.5 yılda bizlerin herhangi bir beklentisi yoktur. Buradan Çerkezköy halkına kendisini şikayet ediyorum. Bu konuda verilen sözleri yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

 

NE KADAR BORCUMUZ VAR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ‘ En borçsuz belediyeyiz’ sözlerine cevap veren Çetintaş, “ Geçtiğimiz hafta kendisi açıklama yapmış. 2020 yılı itibariyle son bütçe görüşmelerinde denetleme raporlarında 53 lira borcu, kasada ise 5 milyon 900 bin lira para olduğunu biz incelemelerimizde görmüştük. Kendisinden sadece ne kadar borcumuz var yani biz borçsuz belediyeyiz demekle bu bir yuvarlama hesap olarak karşımıza çıkıyor. Kendisinden net rakamlar açıklamasını bekliyoruz. 2020 yılında devletimizi hükümetimizin yapmış olduğu vergi barışında emlak yapılandırmasında borçlarla ilgili kasamıza ne kadar para girdi. Bu paraları devamında taksitler ödeniyor mu?Kasaya ne kadar para giriyor. Bunlar bütçenin dışında alışılagelmiş para konuları bu konuyu da kendisinden açıklama olarak bekliyoruz yani bize kasamızda borcumuz en az derken acaba buradan ciddi bir miktarda para girdi mi bunun açıklamasını bekliyoruz” dedi.

 

 

HALKIN SORUNLARIYLA İLGİLENSİNLER

 

Çetintaş, “ Geçtiğimiz ay Kızılpınar mahallesinde basın açıklaması yapıp 3 ve 4’üncü katlara su çıkmadığını söylemiştir. Bu konuyla ilgili her hangi bir çalışma yapmadılar. İskan vermede hidrofor şartı getirmişler. Bunlar olmazsa iskan vermem diye müteahhitlerimize söylüyorlar. Hangi çağda yaşıyoruz. Su konusunda gereğini yapmalıdırlar. Vatandaşlarımızı da rahatlatmalıdır. Halkın sorunlarıyla ilgilensinler” diye konuştu.

 

AŞILAMA KONUSUNDA HASSAS DAVRANIYORUZ

 

Tekirdağ’ın yüzde aşılama oranlarının iyi gittiğini kaydeden Çetintaş, “ Pandemi sürecinde aşılama konusunda çok hassas davranıyoruz.  Sevindirici tarafı Tekirdağ’ımızın yüzde 71 seviyelerinde vatandaşımızın aşılandığı. Bu konuda biz çok seviniyoruz. Çünkü bulaş sisteminde de bugün aldığım bilgiler dahilinde Çerkezköy 172 bin civarında aşılama gerçekleşti. Bizim için iyi bir rakam bu. Pandemi sürecinde hastanelerden aldığımız bilgilerle bizim hastanelerde yatan ciddi bir sayı yok. Tekirdağ genelinde de yaklaşık geçen hafta sonu itibariyle 170 civarında vakamız var. Bunların asıl sonucu da şöyle, aşılanma olduğu için ayakta geçiriliyor. Hastanede bir tedavi durumu değil. Evlerde grip şeklinde bir pozisyonda geçiyor.  Ama bu aşı olanlarda böyle oluyor. Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı verilere göre de koronaya yakalananların yüzde 87’si aşı olmayanlarla ilgili vakalar olduğu söyleniyor” dedi.

 

İKİ GÜN SIKINTI YAŞADIK

 

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Çetintaş, geçtiğimiz günlerde aşı konusunda vatandaşların sıkıntı yaşadığı konusunda soruyu cevaplayarak, “Çarşamba ve Perşembe günü bir sıkıntı oldu. Bu aşı konusunda randevularda da sıkıntı oldu. 2 günlük sıkıntı yaşadık. Fakat şu an herhangi bir sıkıntı yok. Günlük aşılama süreci şu an 3 binler civarında şu an.” dedi.

 

ŞİKAYETLERİMİZİ BİLDİRİYORUZ

 

Çorlu Deresi’nin son durumu ile ilgili de bilgi veren Çetintaş, “Çorlu Deresi’nin ıslahı şu an yapıldı zaten. DSİ o konuda dereyi temizledi. Bu yatırım konusunda da daha önce bunlar gündeme gelmişti. Tekrar biz bu görüşmeleri yapıyoruz. İvedilikle bu işin yapılması için üzerinde duruyoruz. 23-27 Ağustos tarihleri arasında Ankara planımız var genel durumla ilgili. Aynı zamanda burayla ilgili bizden bilgi istediler. Bunu da gündemimize aldık. Bu konuyu da tekrar görüşeceğiz. En son İl DSİ müdürümüzle görüşmemizde daha önce biliyorsunuz Pınarca Deresi’ndeki biriken o kötü durum oraya da müdahale olunacak. Büyükşehir’in DSİ ile bir anlaşması vardı. Ama Büyükşehir bu konuda sorumluluğu üstlenmiyor hala bu konu DSİ olarak kalıyor. Bu konuda da Büyükşehir Belediye başkanımıza şikayetlerimizi bildiriyoruz.” dedi.

 

ATATÜRK CADDESİNİ YAPMAKLA SORUNLAR BİTMİYOR

 

Basın mensuplarının yüzme havuzu, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve ilçede yaşanan diğer sorunlarla ilgili sorularını cevaplayan Çetintaş, “ Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları vardı. Bizim de burada bir yüzme havuzu, gençlik merkezi binamız bir de kapalı spor salonuna da bir futbol sahası. Yüzme havuzunun ihaleleri tamamlandı. İtirazlar olmuştu o da bitti. Belki bu ay sonu da olur burada bir temel atma töreni gerçekleşir yüzme havuzunun. Diğerlerinin de devam ediyor. Bunun dışında biz Kızılpınar’a ek hizmet binası adı altında bir çalışmaya girdik. Böyle bir talep oldu, biz de nüfusa göre bu talebi değerlendirmek istiyoruz. Burada bir dahiliye, bir çocuk doktoru olmak kaydıyla Kızılpınar’da müdahil olacak şekilde orada ön bir muayene ile yeri istiyoruz. Mevcut bir sağlık ocağı binamız var orada. Bu sağlık ocağının depreme dayanıklılığı sıkıntılı. Bu bina yıkılsın bunun yerine hizmeti alacak kadar bir bina planlanmasına gireceğiz inşallah. Ben Kızılpınar’ı ve Çerkezköy’ü önemsiyorum. Çerkezköy sadece Atatürk Caddesi’nden ibaret değil. Sadece Atatürk Caddesi’ni yapmakla Çerkezköy’ün sorunları bitmiyor. Çetintaş, “ Hala söylüyorum meydan altı otopark projesinin bir katını çarşı yapmasını talep ediyorum. Çerkezköy halkı adına eğer yapabilirse böyle yapsın diğer kendi projesini bir askıya alsın. En azından belediyeye oradaki dükkanlardan bir gelir olur” dedi.

 

HIZLI TRENİN 2023’E YETİŞME DURUMU VAR

 

Hızlı trenle ilgili konuşan Çetintaş, “ Hızlı trenin 2023 yılına yetişme durumu var. Hızlı tren için 24 saat çalışıldığını bizzat kendim gözlemledim. Hızlı trenle alakalı nüfus olarak hükümet, devlet ve belediye olarak bu zemine bölgemizi hazırlamamız gerekiyor. Hızlı trenin geçtiği yerlere tekrar istimlak gerçekleşiyor. O konuda vatandaş da gereğini yapıyor. İstimlak bedelleri rayiçlerin üzerinde ödeniyor. Geçen dönemde de böyle olmuştu. Belediye hala bu parayı almamakta direniyor. Çünkü alacaklılar belediyenin alacağı paraya tedbir koymuşlar. Evet para duruyor ama kullanıma geçtiği anda bu para olmayacak. Bunu da buradan Çerkezköy halkına duyuruyorum” dedi.

 

DERSLİK AÇIĞIMIZ YOK

 

Ankara’ya gittiği zaman Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı davet ettiğini kaydeden Çetintaş, “ Ben bu göreve başlarken uyumlu ve uzlaşmacı bir siyaset izleyeceğimi söylemiştim. Eleştirmekle bağırmakla çağırmakla bu işlerin olmayacağını deklare etmiştim” dedi. Çerkezköy’de derslik açığının olmadığını kaydeden Çetintaş, “ En son edindiğim bilgiye göre geçen yıla göre bu yıl üç kat öğretmen geldi. İnşallah okullarımız açılacak ve aşı yaşı da 12-15’e kadar düşecek. Tekirdağ aşılama oranı ile mavi kategorisinde ve bulaşı riski az seviyededir. Eylül ayında Anadolu’ya giden vatandaşlarımız buraya geleceği için bir risk görünüyor” dedi.

 

BURADA İSTEMİYORUZ

 

Basın mensuplarının, “ Kızılpınar’a geri dönüşüm sanayisi kurulma çalışması var. Buna geçmiş dönemlerde olduğu gibi karşı çıkacakmısınız” sorusu üzerine konuşan Çetintaş, “ Çerkezköy yüzölçümü olarak en dar ilçedir. Böyle bir çalışma isteyebilirler fakat biz bunu elimizin tersiyle itiyoruz. Burada böyle bir çalışma istemediğimizi vekillerimize söyledik” dedi.  Bağlık Mahallesindeki üst geçidin akıbetini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a soran Çetintaş, “ Bundan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesinin hayata geçiremediği projelerin önüne gidip orada açıklamalarımızı yapacağız. Hangi tarihte nerelerin sözünün verildiğini tek tek açıklayacağız” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10