Çetintaş: Kapalı Spor salonu baştan aşağı yenilendi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy Kapalı Spor Salonu yanında bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından' Yüzme Bilmeyen Kalmasın

Çerkezköy 11.08.2021 16:28:00 0
Çetintaş: Kapalı Spor salonu baştan aşağı yenilendi

Portatif havuz önünde çocuklarla ve aileleriyle sohbet eden AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Çetintaş Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında hayata geçirilen yüzme kursu hakkında bilgiler vererek, “ Yüzme havuzu 8x16 metre ebatlarında, 1,5 metre derinliğinde. Şu an 500 civarında öğrencimiz yüzme öğreniyorlar. Bin civarında müracaat var. Yüzme kursu 1 Eylül’e kadar sürecek. Fakat okullar açıldıktan sonra kurs, kapanmasının ardından tekrar 1 Haziran itibariyle yeniden başlayacak. Ben buradan Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

DÖRT YILDIR TAMAMLANAMADI

 

Bağlık mahallesinde de gençlik merkezinin yapılacağını kaydeden Çetintaş, “ Önümüzdeki yıl olimpik yüzme havuzumuz olacak. Bugün yarın temeli atılacak. Seneye inşallah çocuklarımız orada yüzme kursuna gidecekler. Ayrıca tesisin arka tarafına da futbol sahası da yapılacak” dedi. Yıllardır İstasyon Mahallesinde tamamlanamayan yüzme havuzu ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a göndermede bulunan Çetintaş, “ Dört yıldır havuzu bitiremediler. Sağ olsun bakanımız buraya havuz gönderdi de çocuklarımız havuzda eğitim alıyorlar. Amacımız çocuklarımızın bu tesislerden yararlanmasıdır. Ricamız bir an önce çözülmesidir. Halkımız bu tür imkanlardan yararlanamıyor ve mağduriyet ise halkımıza yansıyor” dedi.

 

 

HAZIR HALE GETİRİLDİ

 

Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda yapılan güçlendirme çalışmalarıyla alakalı da bilgi veren Çetintaş, “Yaklaşık 1.2 milyon civarında bir tadilat bedeliyle kapalı spor salonunda imkanlarımız yenilendi. Voleybol, basketbol alanının zemini ve tavan zemini de yenilendi. Spor salonu kömürle ısınıyordu şimdi ise doğalgaza dönüştürüldü. 7-8 ay önce tadilatına başladığımız kapalı spor salonumuz yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra hizmete girecek. Tadilat kapsamında 4 soyunma odası, duş odaları, 1 adet hakem odası, idari odalar baştan aşağı yenilendi. Eskiden sıcak su bile yoktu. Şimdi sporcu gelecek sıcak suyla maçtan sonra duşunu alacaktır. Ayrıca salonun dış mantolaması da yapıldı” dedi.

 

 

KURSLARI GEZDİ

 

Daha sonra Çerkezköy Gençlik Merkezi tarafından açılan işaret dili, bilgisayar, halk oyunları, okçuluk, jimnastik, akıl zeka oyunları, model uçak, karate, taekwondo ve güreş kursları hakkında bilgi alan Çetintaş, 1 Eylül itibariyle yaz kurslarının sona ereceğini kaydetti. Çetintaş, “ Vatandaşlarımız gençlerimizi bu gençlik merkezlerine yönlendirsinler. Gençlik merkezinin amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu gençlik merkezlerini Türkiye geneline yaymıştır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10