Kaplan: İktidar yolunda emin adımlarla yürüyoruz

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan Çerkezköy'de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kaplan, sırasıyla; Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi'ni, S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Ko

Çerkezköy 11.08.2021 17:58:00 0
Kaplan: İktidar yolunda emin adımlarla yürüyoruz

Ülkenin zor süreçten geçtiğini kaydeden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “ Doğal afetler, yangınlar yaşanıyor ama maalesef başımızda bulunan mevcut iktidar bunlarla baş etme konusunda veya bunların üstesinden gelme konusunda yetersiz kalıyor. Yangınlarda tamamen yetersiz. Bütün ormanlarımızı göz göre göre yaktılar. İklim değişikliğinden dolayı kaynaklanan sel felaketlerinde ise tamamen hükümetin yandaşlarına dere kenarlarına imar vermesinden dolayı kaynaklanan bir şeydir. Biliyorsunuz her yıl Rize’de, diğer illerde olan sel felaketlerinin tamamı kendi belediyelerinin yaptığı yanlış imar uygulamasından dolayı kaynaklanmaktadır. Orman yangınlarında ise Sayın Orman Bakanı baştan ‘3 tane uçağımız var’ dedi. Daha yangınlar başlamadan önce ‘uçak sayımızda bir sıkıntı yok, uçak sayımızda bir problem yok’ dedi. Yangınlar başladığı zaman ‘3 tane uçağımız var’ dedi ve göz göre göre canım ormanlar yandı. Orman yangınlarından sonra diğer çıktığı televizyonda ‘7 tane uçağımız var, söndürme ekipmanımız var’ dedi. Maalesef yoktu. Bir ara çıktı Yunanistan’ın yardımını kabul etmedi. Evvelsi gün de kendisi ‘Yunanistan’a uçak göndereceğiz’ diye bizden yardım aldı, ‘biz Yunanistan’a uçak gönderiyoruz’ dedi. Ayranı yok içmeye atla gidiyor tahterevalliye. Böyle bir orman bakanımız var. Geçen basın açıklamalarında dedim derhal beceriksiz basiretsiz bakan istifa etmeli dedim” diye konuştu.

 

 

BUNA KESİN İNANÇLIYIZ

 

Kaplan, “Vekiller olarak yaptığı basın toplantısında TBMM’yi acil toplantıya çağırdık. Toplantının amacı bilgi kirliliğini önlemek ve tekrar yanan yerlerin imara açılmamasını sağlamak adına karar aldırmaktı. Maalesef bizim talebimize cevap vermediler. Sayın Genel Başkanımız tüm illeri geziyor, ilçeleri geziyor. 81 ilin 952 tane ilçesinin hepsini gezeceğini taahhüt etti. Dün Sivas’taydı bugün Erzincan’da olacak. Bizlere de, 81 ilin teşkilatlarına da ayrı bir görev gönderdi. 1 Ağustos - 1 Eylül arası çalmadık kapı, girilmedik yer bırakılmayacak diye. Bütün teşkilatlarımız adına ben il başkanı, ilçe başkanı, belediye meclis üyelerimiz derken hepimiz bir çalışma programı dahilinde çalışmaya başladık. Bugün de ben Çerkezköy’deyim. Çerkezköy’de bir ilçe başkanımızın nezdinde çalışma programımızı yapacağız. Daha önce de Kapaklı, Ergene, Malkara ilçelerini gezdik. Ben ayrı geziyorum il başkanım ayrı geziyor, onlarla beraber tüm ilimizin vatandaşlarını gezeceğiz. Amacımız biz bu ülkeye Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapmak, İYİ Parti’yi de iktidar yapmak. İktidar yolunda çok emin adımlarla yürüyoruz. Buna kesin inançlıyız. Bütün teşkilat mensuplarımız da inanıyor. Hepimiz bu işin sonuna kadar arkasındayız” şeklinde konuştu.

 

 

PROJEYİ EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 

İlçe Başkanlığındaki basın açıklamasının ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve partililer ile birlikte Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi,S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesini ziyaret eden Kaplan ve partililer çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Partililer son olarak ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Atatürk ve Öztrak caddesinde devam eden çalışmalar hakkında partililere bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Caddemizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çerkezköy’e güzel bir meydan kazandıracağız. Çalışmalara ise 20 gün içinde başlamayı hedefliyoruz. Bugüne kadar çalışmalarda çok iyi bir yol aldık. 2.5 aylık bir itiraz süreci oldu. En kısa sürede projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK  

 

Kızılpınar mahallesinde meraya Geri Dönüşüm OSB’yi hedefinin olduğunu kaydeden Akay, “ Kızılpınar mahallesinde önce çöplük olayı çıktı biz karşı çıktık ve rafa kalktı. Şimdi ise Geri Dönüşüm OSB’yi kurma hedefleri var. Mera komisyonu bu kararı redetti. Kızılpınar merasına OSB yaparak Çerkezköy’ün geleceği ile oynuyorlar. Buna karşı çıkmak için mücadelemiz sürecek. Geri dönüşüm OSB’yi yapıldığı takdirde Trakya’nın yüzölçümü bakımından en küçük ilçesi olan Çerkezköy Kızılpınar mahallesinde hayvancılık ve tarım bitecek. İstanbul’un çöpünü buraya çekme hedefleri var” dedi. Milletvekili Enez Kaplan’da bu projeye karşı olduklarını, yapılmaması için İYİ Parti olarak çalışma yapacaklarını kaydetti.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10